Legjobb sportolókat köszöntötték

Legjobb sportolókat köszöntötték

- Kategória: Sport

Hagyományosan sportgálán köszöntötték a város legeredményesebb sportolóit szombaton Mosonmagyaróváron. Az ünnepségnek ezúttal az egy nappal korábban átadott UFM Aréna adott otthont.

Köszöntőjében dr. Iváncsics János alpolgármester kiemelte: tizenhárom éve tartotta az önkormányzat az első sportgálát, ám a mostani az igazán méltó helyszíne az eseménynek. „Új időszámítás kezdődött a város sportéletében a csarnok átadásával.” – hangsúlyozta ünnepi beszédében dr. Tenk Gábor, az MKC SE elnöke. Elmondta: méltó otthont kapott ezzel Mosonmagyaróvár sportja.

 DSC_3627DSC_3684  DSC_3653 DSC_3668DSC_3649 DSC_3635 DSC_3687

Az eseményen köszöntötték a 2016. évi magyar bajnokságokon egyéni és csapat sportágban első három helyezést elért, valamint a nemzetközi, illetve világversenyen, Európa és világbajnokságokon eredményesen szereplő sportolókat.

DSC_3779 DSC_3767 DSC_3745 DSC_3729 DSC_3701 DSC_3696

A sportgálán adták át az önkormányzati elismeréseket is. Az idei évben egy jubilált testnevelőt, Storcz Katalint köszöntötték, aki 1982 óta tanít a Bolyai-iskolában. Idén – alpolgármester döntése alapján- két sportoló kapott különdíjat a sportágában elért eredményeiért és elhívatott szakmai munkájáért. Levánszky Mónika az Országos Kék Túra útvonal teljesítéséért, valamint példaértékű sportteljesítményéért kapott emléklapot, Molnár Tamás pedig a magyar karate történetében elért kimagasló eredményeiért, valamint a sportágban folytatott magas színvonalú szakmai munkájáért kapta az elismerést.

DSC_3803 DSC_3801 DSC_3795 DSC_3790 DSC_3786

Az év női sportolója ezúttal Nagy Rita lett, legutóbb a világ legerősebbjei között a moszkvai WRPF világbajnokságon fekve nyomásban mérettette meg magát. Nagy Rita az első magyar nő, akinek sikerült a kijutás. Ám nemcsak kijutott, de a sportág legrangosabb erőemelő versenyén súlycsoportja aranyérmével tért haza. Az év férfi sportolója címet pedig Pető Zsolt, a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület versenyzője nyerte el, aki a 2016-os Európa bajnoki cím után aranyérmes lett kategóriájában a Bostonban megrendezett világbajnokságon is. Ezzel a sikerrel megszerezte az egyesület első egyéni világbajnoki címét. Az év sportegyesülete az Első Mosonmagyaróvári Torna Egylet 1904 – Credobus Mosonmagyaróvár labdarúgó csapata lett. Az eseményen polgármesteri elismerő oklevelet vehetett át dr. Tenk Gábor a mosonmagyaróvári kézilabdasport újraindításért, az MKC csapatának létrehozásáért, első osztályú szintre emeléséért, valamint sikeres menedzseléséért.

DSC_3809 DSC_3807

A legrangosabb elismerést, a város sportdíját Szitás László kapta Mosonmagyaróvár atlétikai életének újraindításában végzett elhivatott munkája, valamint magas színvonalú atlétikai edzői tevékenységéért.

Ez is érdekelhet...

Aranyeső a Tatai Regattán

Kiválóan szerepeltek a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület versenyzői a