„Szövetségben a városért” – Szabó Miklóst jelölik polgármesternek

„Szövetségben a városért” – Szabó Miklóst jelölik polgármesternek

- Kategória: Hírek, Közélet

„Szövetségben a városért – szót értünk egymással.”– ezzel a mottóval jelentette be önkormányzati választáson való indulását a Mosonmagyaróvári Polgári Kerekasztal Egyesület (MPKE) a Momentum Mozgalommal, a Magyar Szocialista Párttal és a Demokratikus Koalícióból kilépett civilek alkotta választási koalíció szerdán Mosonmagyaróváron. Szerveződésüket az MMM és az LMP is támogatja.

Az eseményen Szabó Miklós, polgármester-jelölt röviden ismertette a választási programjukat. Elmondta: a fejéről a talpára kell állítani a városvezetés szemléletét, ezért ideológia mentesen, csakis a várospolitikára kívánnak fókuszálni. Hozzátette: kiemelten fontos számukra a Karolina-kórház helyzetének megnyugtató rendezése, a város közlekedési hálózatának teljes újragondolása, területi bővülésének megállítása, az elkerülő gyűrű tervezési munkáinak megindítása, egy emelet szintű idősek otthona létesítése, a közösségi költségvetés gyakorlatának meghonosítása, a vasútállomás területének rendezése, a közvilágítás minőségének javítása, a járdaépítési program felgyorsítása, valamint a tanuszoda megépítése.

Szabó Miklós hozzátette: kampányuk finanszírozásához örömmel fogadják a helyi lakosok nevesített mikro adományait, mivel nem kívánnak elköteleződni egyetlen befektetői csoportnak sem.

A szövetség képviselő-jelöltjei az egyes körzetekben: Balázs Endre, Szabó Miklós, Márkus János, Luksa Attila, Vida István, Lendvai László, Darázs Norbert, Pozsgai Jánosné, Mohay Péter, Ábrahám Tivadar.

Ez is érdekelhet...

Szigetköz Félmaraton és Futókörök Napja áprilisban

Két nagyszabású sport rendezvényt is tartanak áprilisban Mosonmagyaróváron.