Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

- Kategória: Hírek, Közélet

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti hosszhétvégén Mosonmagyaróváron és a környék útjain. Az akció során számos ittas vezetőt szűrtek ki és egyéb jogsértéseket is felfedtek.

Amint azt Makó László, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője portálunknak elmondta: a razzia során elsősorban az ittas vezetők kiszűrésére, illetve a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére helyezték a fő hangsúlyt. Emellett az egyéb szabályszegésekre is figyeltek. Sajnos volt több példa mindegyikre.

Az alezredes elmondta: a hétvége során több mint ez tucat ittas vezetővel szemben intézkedtek. Emellett számos alkalommal kellett bírságolni a biztonsági öv használatának elmulasztás miatt is. Számos esetben intézkedtek továbbá a tilos jelzésen áthaladás okán s.

Makó László ezúttal is arra hívja fel a figyelmet, hogy az ittas vezetés különösen veszélyes a közúti közlekedésben, kiemelt kockázatot jelent a közlekedés egyéb résztvevői számára. Ugyanígy fontos a passzív biztonsági eszközök használata is, ami egy balesetet során akár életet is menthet, vagy nagyban csökkentheti a sérülés mértékét.

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint