Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

- Kategória: Hírek

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az önkormányzat képviselő-testületének ülése csütörtökön.

A helyi rendelet szerint az elismerést kétévente ítélik oda. A díj annak a városunkban élő, vagy tevékenységével a városhoz szorosan kötődő magánszemélynek, közösségnek, szervezetnek adható, aki városunk környezeti állapota javításához kiemelkedően hozzájárul, a helyi környezet- és természetvédelmi feladatokat magas színvonalon látja el, a környezetvédelmi nevelés területén huzamosabb időn keresztül magas színvonalon ad át ismereteket és Mosonmagyaróvárhoz kötődő országos színvonalú környezetvédelmi tudományos vagy kutató munkát végez.

A testület döntése nyomán az idei évben a „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díjat Vackor Óvoda kapta a gyermekek természetvédelmi nevelése, környezettudatos szemléletformálása területén több évtizeden át tervszerűen, nagy hivatástudattal, a jövő generáció érdekében végzett aktív, példa értékű, kiemelkedő tevékenységéért. Az elismerést dr. Árvay István polgármester adta át Tibáné Kalocsai Zita óvodavezetőnek.

A tanácskozáson ugyancsak napirend előtt jelentette be a polgármester, hogy Ábrahám Tivadar lemondott képviselői mandátumáról, így a DK listáján az őt követő jelölt kaphatja meg a mandátumot.

Ez is érdekelhet...

Elismeréseket adtak át a Rendőrség Napja alkalmából

A Rendőrség Napja alkalmából adott át elismeréseket dr.