„Együtt a város” – Bemutatkoztak az összefogás jelöltjei

„Együtt a város” – Bemutatkoztak az összefogás jelöltjei

- Kategória: Hírek

„Együtt a város” néven sajtótájékoztatón mutatkoztak be a Reflexum Egyesület, valamint két párt, a Jobbik – Konzervatívok és a Demokratikus Koalíció választási szövetség polgármester- és képviselő-jelöltjei a minap Mosonmagyaróváron.

Az eseményen elhangzott: a szövetség élére független, civil polgármester-jelöltet, dr. Keresztély Rita helyi önálló ügyvédet állították. A létrejött választási szövetségben a civil egyesülettel a középpontban jelen van a klasszikus jobb- és baloldal egyaránt.

A sajtótájékoztatón Somogyi Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) képviseletében kifejtette: a szövetségben olyan alternatívát szeretnének nyújtani a választóknak, ami a jobb- és baloldalt egyaránt képviseli. Mint mondta: a város megújulásáért fogtak össze.

Dr. Keresztély Rita, polgármester-jelölt kiemelte: szövetségükben a bal- és jobb oldal egyaránt összefogott. Pártpolitikától függetlenül szeretnének a város érdekében tenni. A jelölt ismertette programjukat is, amiben kiemelten szerepel például a városi közösségi közlekedés ingyenessé tétele helyiek számára, egy mozi létrehozása Mosonmagyaróváron, illetve a közvilágítás és az utak állapotának javítása.

Magyar Zoltán, a Jobbik országos alelnöke kiemelte: noha felmerült, hogy megméretteti magát polgármester-jelöltként, végül úgy döntött, mégsem indul az önkormányzati választáson. „Nem szeretnénk újra elkövetni azt a hibát, amit az előző választások alkalmával megtettünk. Nem akartjuk megosztani a választókat.” – hangsúlyozta a politikus. Hozzátette: a város érdekeit szem előtt tartva mondott le a jeöltségről.

Az eseményen bemutatták a képviselőjelölteket is: így Szeredi Gabriellát (1-es számú választókerület), Gál Dávidot (2-es), Jurik Vilmost (3-as), Somogyi Pétert (4-es), Pauker Jakabot (5-ös), Horváth Imrét (6-os), Csabay Liza Csillát (7-es), Dravetzky Istvánt (8-as), Szeles Zoltánt (9-es) és Palotás Zsuzsannát (10-es).

Bejelentették továbbá: összegyűjtötték a szükséges ajánlószelvényeket, ugyanakkor nyitottak az együttműködésre további szervezetekkel.

Ez is érdekelhet...

Négyen indulnak a polgármesteri helyért Mosonmagyaróváron

Hétfő délután 4 óráig adhatták le az ajánlóíveket