Makett kiállítással indul a szezon – Idén ismét Mosonban tartják a Szent István Napokat

Makett kiállítással indul a szezon – Idén ismét Mosonban tartják a Szent István Napokat

- Kategória: Hírek

„Indul a szezon – Tavaszt várva, nyárra készülve…” – ezzel a címmel tartott sajtótájékoztatón ismertették az idei városi nagyrendezvények programjait kedden Mosonmagyaróváron. A rendezvények sora ezúttal is a Mosonshow Nemzetközi Makett Kiállítással indul, de lesz Flesch Tavaszi Fesztivál, Voluta Vízikarnevál, Szigetköz Piknik – Food Truck Show, valamint idén visszaköltözik a mosoni városrészbe a Szent István Napok, ami négy napon keresztül ingyenes koncertekkel és egyéb programokkal várja az érdeklődőket.

A sajtótájékoztatón dr. Árvay István polgármester arról beszélt, hogy rendkívül fontosak ezek a rendezvények a város számára, hiszen amellett, hogy kiváló programlehetőségeket biztosítanak, a helyi turizmus fellendítésében is nagy szerepük van. Jó példa erre a most hétvégén megrendezendő Mosonshow Makett Kiállítás is, amire ma már szinte a világ minden részéről érkeznek résztvevők. Az önkormányzat célja, hogy minél több ilyen rendezvény legyen a városban, ezért is támogatják ezeket a kezdeményezéseket. A polgármester elmondta: ez idei évben a Szent István napokat ismét a mosoni városrészben rendezik meg és minden koncert ingyenesen látogatható. A négy nap során számos neves előadó lép majd színpadra. Hozzátette: terveik szerint az elkövetkezendő években váltogatni fogják majd a Szent István Napok helyszínét Moson és Magyaróvár között.

Az április 20. és 21. között – azaz a mostani hétvégén – az UFM Arénában megrendezendő Mosonshow kapcsán Egresi András, a Mosonmagyaróvári Makettező Klub leköszönő elnöke felidézte, hogy több mint harminc éve a városi könyvtár előterében tartották az első kiállítást. Az azóta eltelt időszakban a makettező társadalom egyik legnagyobb rendezvényévé nőtte ki magát ez az esemény, ahova már a világ szinte minden részéről érkeznek résztvevők. Az eddigi elnök most úgy döntött átadja a szervezést a fiatalabb generációnak, ám tanácsadóként továbbra is segíti a munkájukat.

Balogh János, az egyesület új elnöke elmondta: töretlenül folytatják az elkezdett munkát. Ezt bizonyítja az is, hogy az idei versenyre az előzetes nevezések alapján több mint 2600 makettet, 786 makettező 43 országból nevezett. Az alkotásokat százhúsz tagú nemzetközi zsűri értékel majd, a rendezvény lebonyolításában pedig több mint kétszáz önkéntes segít.

A sajtótájékoztatón Csiszár Péter, a Flesch Nonprofit Kft. ügyvezetője ismertette az idei városi nagyrendezvények programját. Beszélt az április végétől május végéig tartó Flesch Tavaszi Fesztiválról ahol színházi előadások mellett koncertek és filmvetítések is várják majd az érdeklődőket. Az ezt követő nagyszabású rendezvény a Greiner Voluta Vízikarnevál lesz, amit idén kétnaposra terveznek. Itt a sárkányhajó versenyek mellett lesz Magna Cum Laude és Lord koncert is, valamint csatlakoznak a mozgás éjszakája országos programhoz és lesz foci eb kivetítés is. Júliusban kerül sor a Szigetköz Piknik – Food Truck Show rendezvényre a Vár-tó partján. Augusztusban pedig ismét a mosoni városrészben rendezik meg a Szent István Napokat. Itt a négy nap során fellép többek között a Margaret Island, Szikora Robi és az R-GO, Valmar, Vad Fruttik, Egri Péter és a Mystery Gang, Fenyő Miklós, Punnany Massif, Follow the Flow, Dzsúdló, Hot Jazz Band, Queen Symphonic. A koncertek mindegyike ingyenes lesz.

Ez is érdekelhet...

Greiner Voluta Vízikarnevál: Sárkányhajó versenyek, sportesemények és koncertek két napon át

Idén ismét kétnapos lesz a Voulta Vízikarnevál, amit