Újraélesztő eszközre gyűjtenek

Újraélesztő eszközre gyűjtenek

- Kategória: Közélet

Egy újraélesztéseknél használatos eszköz megvásárlását tervezi a Szent Kristóf Mosonmagyaróvár és Kistérsége Közhasznú Mentőalapítvány, amivel segítenék a mentők munkáját. Ez lenne az első ilyen eszköz a hazai mentőautókban. Erre gyűjt most az alapítvány.

Országosan is kiemelkedő a mosonmagyaróvári mentőautók eszközeinek felszereltsége köszönhetően a Szent Kristóf Mosonmagyaróvár és Kistérsége Közhasznú Mentőalapítvány tevékenységének. A szervezet célja, hogy tevékenységükkel a kistérségekben élők gyorsabb és szakszerűbb ellátását segítsék, illetve javítsák a mentők munkakörülményeit. Az elmúlt években több millió forint értékben adtak át mentés- és biztonságtechnikai eszközöket a mentőállomásnak. Mint ahogy tavaly is, amikor több mint egymillió forint értékben segítették a mosonmagyaróvári mentőállomás munkáját. Ezt szeretnék folytatni idén is, ezúttal egy újraélesztésnél használatos eszközre gyűjtenek.

Amint azt Dr. Horváth Ákos kuratóriumi elnök lapunknak elmondta: az elmúlt öt évben nagyon sok mentéstechnikai eszközt szereztek be, lélegeztető maszkokat és ballonokat, sürgősségi táskákat, nagyteljesítményű kárhely lámpákat, speciális légút biztosító eszközöket, motoros váladékszívókat, rögzítő eszközöket, gyógyszeradagoló pumákat, égési kötszerek. Jelenleg a mosonmagyaróvári mentőautók mentéstechnikai felszerelése európai színvonalú, az országban is kiemelkedő. Emellett a dolgozók számára vásároltak új ágyakat a mentőállomásra, a korábbi rossz minőségűek helyett, pólókat, termo pulóvereket. „Jelenleg egy újraélesztés során használatos mellkas kompressziót végző eszköz, úgynevezett Lucas 3-ra gyűjtünk. Korábbi támogatásaink révén már 2,4 millió forintunk van, ám az eszköz mintegy 4,8 millióba kerül. Jelenleg Magyarországon ebből a műszerből még egy darab sincs munkában, ennek elődje az 1-es és 2-es modell található meg körülbelül harminc mentőautóban.” – hangsúlyozta az elnök.

LUCAS3-a-448x340

Dr. Horváth Ákos elmondta: az alapítvány elsősorban személyi jövedelemadó egy százalék felajánlásokból tudja segíteni a mentők munkáját. Az elmúlt évben 599 fő ajánlotta nekik adója egy százalékát, összesen több mint 1,8 millió forint értékben. Az idei adó egy százalék gyűjtésük célja, hogy a még szükséges körülbelül 2,4 millió forintot előteremtsék, hogy az új Lucas 3-mat megvásárolhassák, ami nagyban segítené a mentők munkáját az újraélesztéseknél.

Szent Kristóf Mosonmagyaróvár és Kistérsége Közhasznú Mentőalapítvány
Adószám: 18028836-1-08
Számlaszám: Duna Takarék 58600214-11169262
További információ a http://www.szentkristofmentoalapitvany.hu oldalon található.

Ez is érdekelhet...

Felújítják a hidat

Felújítja a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. a Tímár