Összefogás arénáját avatták

Összefogás arénáját avatták

- Kategória: Közélet

Látványos gálaműsorral, mintegy ezer meghívott vendég jelenlétében adták át Mosonmagyaróvár új sportkomplexumát, az UFM Arénát péntek este.

„Kis lépés a nemzetnek, de hatalmas ugrás Mosonmagyaróvárnak.” – jelentette ki köszöntőjében Drescher Ottó, a csarnokot építtető MTE 1904 elnöke, majd felidézte az „álom” megvalósulásáig vezető út fontosabb állomásait. Mint mondta: az elmúlt három év alatt mintegy kétszáz támogatási szerződést kötöttek. Szinte kivétel nélkül minden helyi vállalkozás az ügy mögé állt és segítette a csarnok felépítését. Az elnök kiemelte: az összefogással értéket teremtettek, az elkövetkezendő időszak feladata pedig az lesz, hogy ezt megtöltsék élettel. „Ez a csarnok valóban a miénk.” – jelentette ki dr. Nagy István, államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, utalva arra, hogy a létesítmény jelentős részben a helyi vállalkozások adó forintjaiból valósult meg.

DSC_3315 DSC_3308

DSC_3441 DSC_3393 DSC_3370

Guntram Thurnher, a névadó UFM Egyesült Habanyaggyártó Bt. ügyvezetője az összefogás fontosságára hívta fel a figyelmet, aminek eredményeként létrejöhetett a sportcsarnok. Mint mondta:  noha ő Győrben él és osztrák állampolgár, mégis teljes szívvel mosonmagyaróvári lokálpatriótának érzi magát. Cégük örömmel fogadta a felkérést, hogy névadó támogatói legyenek az arénának. Tíz évre kötöttek erről szerződést, de nem tartja kizártnak, hogy azt követően is támogatják majd a csarnok működését. Ezzel is kifejezik a város iránt érzett szoros elkötelezettségüket.

DSC_3458 DSC_3524 DSC_3521 DSC_3502

Történelmi eseménynek nevezte Mosonmagyaróvár életében a csarnok avatását dr. Árvay István polgármester. Mint mondta: elméletbe sokan építettek már sportcsarnokot a városban, ám végül ezt az MTE 1904-nek sikerült a gyakorlatban is létrehoznia. Fontos volt számukra, hogy a kivitelezést helyi vállalkozások végezzék. A polgármester emlékeztetett a korábbi, – ahogy fogalmazott – soha meg nem valósítható megalomán tervekre, amik hátráltatták az létesítmény elkészültét. Kitért továbbá azokra a támadásokra is, amik szerint a helyszín alkalmatlan a csarnok számára, a költségek pedig túlzottak. Dr. Árvay István szerint ezeket a felvetéseket megcáfolják a sportcsarnok környezetében a közeljövőben megvalósuló további fejlesztések. Ráadásul a létesítmény megvalósításához nem használtak fel értékes városi területeket. A költségekről a polgármester elmondta: négyzetméterre leosztva nem került többe, mint egy átlagos lakás építése. Dr. Árvay István hozzátette: számos helyi vállalkozás és sok ezer mosonmagyaróvári ember adóforintjainak eredményeként valósulhatott meg ez az álom.

DSC_3573 DSC_3563

Ez is érdekelhet...

Greiner Voluta Vízikarnevál: Sárkányhajó versenyek, sportesemények és koncertek két napon át

Idén ismét kétnapos lesz a Voulta Vízikarnevál, amit