Legjobb sportolókat köszöntötték

Legjobb sportolókat köszöntötték

- Kategória: Egyéb

Hagyományosan sportgálán köszöntötték a város legeredményesebb sportolóit szombaton Mosonmagyaróváron. Az ünnepségnek ezúttal az egy nappal korábban átadott UFM Aréna adott otthont.

Köszöntőjében dr. Iváncsics János alpolgármester kiemelte: tizenhárom éve tartotta az önkormányzat az első sportgálát, ám a mostani az igazán méltó helyszíne az eseménynek. „Új időszámítás kezdődött a város sportéletében a csarnok átadásával.” – hangsúlyozta ünnepi beszédében dr. Tenk Gábor, az MKC SE elnöke. Elmondta: méltó otthont kapott ezzel Mosonmagyaróvár sportja.

 DSC_3627DSC_3684  DSC_3653 DSC_3668DSC_3649 DSC_3635 DSC_3687

Az eseményen köszöntötték a 2016. évi magyar bajnokságokon egyéni és csapat sportágban első három helyezést elért, valamint a nemzetközi, illetve világversenyen, Európa és világbajnokságokon eredményesen szereplő sportolókat.

DSC_3779 DSC_3767 DSC_3745 DSC_3729 DSC_3701 DSC_3696

A sportgálán adták át az önkormányzati elismeréseket is. Az idei évben egy jubilált testnevelőt, Storcz Katalint köszöntötték, aki 1982 óta tanít a Bolyai-iskolában. Idén – alpolgármester döntése alapján- két sportoló kapott különdíjat a sportágában elért eredményeiért és elhívatott szakmai munkájáért. Levánszky Mónika az Országos Kék Túra útvonal teljesítéséért, valamint példaértékű sportteljesítményéért kapott emléklapot, Molnár Tamás pedig a magyar karate történetében elért kimagasló eredményeiért, valamint a sportágban folytatott magas színvonalú szakmai munkájáért kapta az elismerést.

DSC_3803 DSC_3801 DSC_3795 DSC_3790 DSC_3786

Az év női sportolója ezúttal Nagy Rita lett, legutóbb a világ legerősebbjei között a moszkvai WRPF világbajnokságon fekve nyomásban mérettette meg magát. Nagy Rita az első magyar nő, akinek sikerült a kijutás. Ám nemcsak kijutott, de a sportág legrangosabb erőemelő versenyén súlycsoportja aranyérmével tért haza. Az év férfi sportolója címet pedig Pető Zsolt, a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület versenyzője nyerte el, aki a 2016-os Európa bajnoki cím után aranyérmes lett kategóriájában a Bostonban megrendezett világbajnokságon is. Ezzel a sikerrel megszerezte az egyesület első egyéni világbajnoki címét. Az év sportegyesülete az Első Mosonmagyaróvári Torna Egylet 1904 – Credobus Mosonmagyaróvár labdarúgó csapata lett. Az eseményen polgármesteri elismerő oklevelet vehetett át dr. Tenk Gábor a mosonmagyaróvári kézilabdasport újraindításért, az MKC csapatának létrehozásáért, első osztályú szintre emeléséért, valamint sikeres menedzseléséért.

DSC_3809 DSC_3807

A legrangosabb elismerést, a város sportdíját Szitás László kapta Mosonmagyaróvár atlétikai életének újraindításában végzett elhivatott munkája, valamint magas színvonalú atlétikai edzői tevékenységéért.

Ez is érdekelhet...

Ne vásároljunk, vagy béreljünk meggondolatlanul élő nyulat húsvétra!

Húsvét közeledtével a felelős állattartásra, ezen belül különösen