Garázsokat építenének a Mofém-telepen

Garázsokat építenének a Mofém-telepen

- Kategória: Hírek, Közélet

A város településszerkezeti tervének módosításáról tárgyalt a közelmúltban a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete. Ennek egyik eleme garázsok és parkolók kialakítása a Mofém-telepen.

A város 1960-as, 1970-es években kialakított lakótelepein egyre nagyobb gondot okoz a gépjárművek elhelyezése. Akkoriban a lakásokhoz nem, vagy csak azok negyedéhez készültek garázsok az épületekben. A további parkolás az utak mentén volt megoldva. A gépjárműállomány jelentős növekedése és az ezzel járó problémák a Mofém-telepen is jelentkeznek. Az utak telítettek, jobb híján a zöldparkok egy részét teszik tönkre a parkolással.

A négyszintes társasházak úszótelken állnak, így nincs lehetőség telken belüli parkolásra vagy garázsok építésére. Ezt mindenképp közterület igénybevételével kell megoldani. A terület képviselője kezdeményezte a szabályozási terv módosítását önkormányzati területet érintően. A beruházást a Movinnov Kft. végezheti el a terület fejlesztésével, a felépített garázsok értékesítésével.

A Szekeres Richárd utca mentén található zöldpark besorolású, mintegy 4 ezer négyzetméteres terület részleges felhasználása lehet a megoldás. A zöldpark jelentős része jelenleg is közlekedési terület, innen közelíthető meg a határos garázssor. A terület részben spontán fásult, ezek nagyobb része megtartható. Egy további garázssor építése és parkolók kialakítása tervezett. Ehhez a területet beépítésre szánt területbe kell sorolni. Az állami főépítésszel egyetértésben új, különleges rendeltetésű építési övezetet jelölnek ki, melyen kizárólag garázsok építhetők. A feltárás jelenleg az épület közötti belső utakról megoldott. A Szekeres Richárd utca felőli közvetlen megközelítéshez a meglévő buszmegállót át kellene helyezni. A kieső zöldfelületet a város közigazgatási területén belül lehet pótolni. A megmaradó zöldfelület felújítják a kivágott fák pótlása is biztosított lesz.

Ez is érdekelhet...

Szabó Miklóst választották polgármesternek

A vasárnapi önkormányzati választáson a polgármesterjelöltek közül Szabó