Új kollégiumot építene az egyetem

Új kollégiumot építene az egyetem

- Kategória: Hírek, Közélet

Új kollégium építését tervezi a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kara. Az új létesítmény a Cserháti Sándor utcában épülne fel. Ehhez módosítani kell a város településrendezési terveit, aminek előzetes véleményezéséről a közelmúltban tárgyalt már az önkormányzat képviselő-testülete.

Az egyetem a Cserháti utca – Lucsony utca menti ingatlanokon tervezi felépíteni az új kollégiumot. Ez a Biotechnológiai Központ területe (az épület és a mögöttes parkoló), továbbá két üres ingatlan a Lucsony utca felől megközelíthetően. A három ingatlan összevonásával egy közel 9 ezer négyzetméteres terület alakulna ki, ahol körülbelül 250 fős kollégiumot építenének. A három ingatlan jelenleg eltérő építési övezetbe sorolt. A fejlesztéshez egy egységes építési övezet kijelölése szükséges, megemelvén a jelenlegi beépítési paramétereket is.

Így a jelenlegi parkoló területét is – mely beépítésre nem szánt közlekedési övezetbe sorolt – beépítésre szánt területbe kell sorolni. A parkolás lényegi kérdés, ugyanis a Biotechnológiai Központhoz 40 gépjármű elhelyezése előírt, a jelenlegi parkoló azonban megszűnik. A kollégiumhoz még legalább ugyanennyi új parkolót kell kialakítani. Az egyetem részéről jelezték, hogy a kieső parkolókat a vár területén fogják kialakítani. Erre a szabályozás lehetőséget ad, hiszen előírt számú gépjármű elhelyezést telken belül, vagy az ingatlanok 500 méteres környezetében kell megoldani.

Az önkormányzat szerint egységes településközponti vegyes építési övezet kijelölésének, a telkek összevonásának elviekben nincs akadálya. A kérelmezett paraméterek alapján megvalósuló épület arányaiban illeszkedik a kialakult környezethez.

 

 

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az