Közel 300 milliós eszközfejlesztés a rendelőintézetben

Közel 300 milliós eszközfejlesztés a rendelőintézetben

- Kategória: Hírek, Közélet

Új műszerekkel fejlesztették a szakrendeléseket a Mosonmagyaróvári Karolina Kórház –Rendelőintézetben. Több mint 286 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az intézmény erre az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában. A beszerzések a tavalyi év végén értek véget. Cél, az orvostechnikai eszközpark korszerűsítése volt a szakrendeléseken.

A projekt során új eszközöket szereztek be, kiváltva az elavult, valamint a hiányzó, de elengedhetetlenül fontos műszereket. A fejlesztés célja volt, hogy a térség lakossága helyben tudja igénybe venni az egészségügyi ellátást.

A pályázat keretében a következő típusú eszközöket tudták beszerezni rendelőintézet járóbeteg szakrendelőjébe: ergospirométer kombinált kerékpár és futópad, CO2 inszufflátor, endoscopos videotorony, video processzor, video colonoscop, video gastroscop, újszülött hallásvizsgáló készülék, lábhúzó sín, medencerögzítők, végtagvacum készlet, elektromos vizsgálóasztalok, elektromos nőgyógyászati vizsgáló ágy, műszerkocsik, teljes test pletizmográf, non-contact tonometer szemnyomásméréshez, 90D lencse, direkt oftalmoszkóp, video kolposzkóphoz kamera, video kolposzkóp, flexibilis video brochoskóp, radiológiai ultrahang készülék, nőgyógyászati ultrahang készülék, kardológiai ultrahang készülék.

A korszerű diagnosztika által az orvosok pontosabb diagnózishoz jutnak, növelve ezzel a betegek gyógyulásának esélyét. A korai betegség felismerés csökkenti a költséges fekvőbeteg ellátás igénybevételét. A modernebb technológiával végzett beavatkozások gyors és pontos diagnózis felállítását teszik lehetővé, illetve gyógyulási időtartam rövidülés érhető el. Olyan vizsgálatok is elvégezhetőek már az új műszerekkel, melyeket eddig az intézményben felszereltség hiányában nem tudtak végrehajtani.

A fejlesztés szinte minden szakrendelést érintett a rendelőintézetben: belgyógyászati, sebészeti, traumatológiai, fül-orr-gégészeti, gyermek pulmonológiai, kardiológiai, nőgyógyászati, orthopédiai, reumatológiai, szemészeti, urológiai, gasztroenterológiai, egynapos sebészet, radiológia és UH diagnosztika, sürgősségi betegellátás.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.

Ez is érdekelhet...

Átadták a déli tehermentesítő utat

  Átadták pénteken a déli tehermentesítő utat Mosonmagyaróváron,