Vízről tanácskoztak

Vízről tanácskoztak

- Kategória: Hírek

Rekord számú, mintegy 450 résztvevővel tartotta harmincötödik vándorgyűlését a Magyar Hidrológiai Társaság a mosonmagyaróvári egyetemi karon.

A fennállásának századik évfordulóját ünneplő Magyar Hidrológiai Társaság a centenáriumi rendezvénysorozatát zárta a mosonmagyaróvári vándorgyűléssel, amit az AQUA Szolgáltató Kft.-vel közösen szervezett.

 „A Magyar Hidrológiai Társaság a vízzel foglalkozó hazai szakemberek széles körének legnagyobb civil szervezete. A társaság idén ünnepli fennállásának századik évfordulóját. A jubileum alkalmából 2016. májusa és 2017. júliusa között centenáriumi évet rendeztek, aminek során a társaság minden szervezeti egysége megemlékezett a jeles évfordulóról.” – tudtuk meg Csapó Imrétől, az Aqua Szolgáltató Kft. ügyvezetőjétől, aki egyben a társaság Mosonmagyaróvári Területi Szervezetének elnöke is.  Elmondta: a Magyar Hidrológiai Társaság legjelentősebb szakmai rendezvénye minden évben a nyári vándorgyűlés, amit ezúttal Mosonmagyaróváron rendeztek. Az eseménynek rekord számú, mintegy 450 résztvevője volt, az ország minden részéből érkeztek vízgazdálkodási szakemberek.

Az eseményen tizenkét szakmai szekcióban mintegy százötven előadáson vitathatták meg a résztvevők a vízgazdálkodással kapcsolatos aktuális kérdéseket. Az összejövetelen avatták fel a magyaróvári akadémiai egykori hallgatója, Kvassay Jenő vízmérnök emléktábláját az egyetem épületének falán. Róla nevezik Kvassay Jenő Tervnek az ez évben elfogadott Nemzeti Vízstratégiát. Az emléktáblát az Aqua Kft. állíttatta.

DSC_8779 DSC_8781 DSC_8789 DSC_8791 DSC_8792 DSC_8797

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az