Művésztelep tizenkilencedszer

Művésztelep tizenkilencedszer

- Kategória: Egyéb

Hat-hat művész dolgozik együtt hétfő óta az idei Art Flexum Nemzetközi Művésztelepen Rajkán és Héderváron.  Az alkotótábor „termésből” hétvégén nyílnak kiállítások.

Tizenkilencedik alkalommal rendezte meg az Art Flexum Nemzetközi Művésztelepet a Prima-díjjal kitüntetett Art Flexum Művészeti Társaság. Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is két helyszínen, két alkotótáborban dolgoznak együtt a művészek egy héten át. Hétfő óta Glázer-Kozma Edit festő, Király László szobrász, grafikus, Magyar Mónika grafikus, Sáfár Szabolcs fotógráfus, Sárközi Anikó festő és Szőcs Géza grafikus alakították ki ideiglenes műtermüket a rajkai Aranykárász Kempingben. A hédervári művésztelepen pedig Olivier Bernex, Borbély Károly, Mikaël Elma, Kelemen Benő Benjámin, Johann Pollak és Tamus István alkotnak együtt.
Amint azt Szentkuti Károlytól, a társaság elnökétől megtudtuk: az idei évben sem határoztak meg kötött témát a művészeknek, ám bizonyára mindenkire hatással lesz a szigetközi táj alkotásai elkészítése során. Újdonság, hogy idén katalógus is készül a művésztelep alkotásaiból a záró kiállításra. Az Art Flexum művészeti díjat ezúttal is a művésztelep résztvevőinek szavazatai alapján ítélik oda.

A rajkai művésztelepen készült alkotásokból július 8-án, szombaton délelőtt 11 órakor nyílik kiállítás az Aranykárász kempingben. A Héderváron alkotók vasárnap délelőtt 10 órakor mutatkoznak be a Kápolna Galériában. A tárlatok anyagát Kövesdi Mónika művészettörténész ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

DSC_8825 DSC_8831 DSC_8833 DSC_8843 DSC_8847 DSC_8849 DSC_8853artfelxum001artfelxum002

Ez is érdekelhet...

Ne vásároljunk, vagy béreljünk meggondolatlanul élő nyulat húsvétra!

Húsvét közeledtével a felelős állattartásra, ezen belül különösen