Milliárdos fejlesztés a Wittmann-parkban

Milliárdos fejlesztés a Wittmann-parkban

- Kategória: Egyéb

Egymilliárd forintos fejlesztés kezdődik a mosonmagyaróvári Wittmann-parkban. Ezt dr. Nagy István államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, Drescher Ottó az MTE 1904 elnöke és dr. Árvay István polgármester közösen jelentették be pénteken.

Dr. Nagy István kiemelte: az MTE 1904 fejlesztési elképzeléseit a kormány is megalapozottnak tartotta, azért döntöttek arról, hogy 262,2 millió forintos önrész támogatást nyújtanak a sportegyesület tervezett beruházásához. Ezzel mintegy egymilliárd forintos fejlesztés valósul meg a Wittmann-parkban. A beruházáshoz szükséges fennmaradó összeget az egyesület társasági adóból gyűjti össze.

„Nem csupán az MTE 1904 család ötszáz sportolójára, hanem egész Mosonmagyaróvár életminőségére jó hatással lesz ez a nagyszabású fejlesztés.” – hangsúlyozta Drescher Ottó, az MTE 1904 elnöke. A beruházás részleteiről elmondta: teljesen megújul az egész park úthálózata. A jelenlegiek helyén szilárd burkolatú utakat építenek ki, valamint egy szakaszon járdát és kerékpárutat, illetve számos parkolóhelyet is kialakítanak. A fejlesztés legnagyobb eleme egy sport- és rekreációs központ megépítése lesz az egykori tekepálya helyén, egészségügyi kezelőkel és harmincöt szobával.

„Az elkövetkezendő években tízmilliárdos nagyságrendben valósulnak meg fejlesztések Mosonmagyaróváron hazai és uniós támogatással. Ennek része a sporttelepen induló beruházás is.” – fogalmazott dr. Árvay István. A polgármester hozzátette: dr. Nagy István államtitkár közbenjárásával a 262 millió forintos önrészt „megspórolta” a városnak, amit más hasonló fejlesztésekre tudnak majd fordítani. A sporttelep fejlesztésével együtt szeretnék az egész Wittmann-parkot megújítani, hogy valóban rekreációs és sport célokat szolgáljon ez a terület. Dr. Árvay István elmondta: további tervek között szerepel egy csarnok felépítése is a sportpálya mellett, ami egész évben alkalmas lesz az edzések megtartására elsősorban az utánpótlás nevelésben.

DSC_8873

Ez is érdekelhet...

Ne vásároljunk, vagy béreljünk meggondolatlanul élő nyulat húsvétra!

Húsvét közeledtével a felelős állattartásra, ezen belül különösen