Kilépett a frakcióból Szabó Miklós

Kilépett a frakcióból Szabó Miklós

- Kategória: Hírek

Szabó Miklós kilépett a kormányzó frakcióból. – ezt dr. Árvay István jelentette be a mosonmagyaróvári képviselő-testület csütörtöki ülésének kezdetén. A városatya az ülésen már az ellenzéki padsorban foglalt helyet.

Mint ismeretes a 2014-es helyhatósági választásokon „Polgári Összefogás” néven közösen indult a FIDESZ, a KDNP, a Nemzeti Fórum Egyesület helyi szervezetei, valamint a Mosonmagyaróvári Polgári Kerekasztal Egyesület és a Lakástulajdonosok és Bérlők Egyesülete. Az összefogás jelöltjei nyerték el az egyéni képviselői helyeket mind a tíz körzetben, köztük a 2. számú választókerületben Szabó Miklós. Ebből a koalícióból lépett most ki a városatya.

Portálunk megkereste a képviselőt döntésének hátterét tudakolva. Szabó Miklós elmondta: amikor a Mosonmagyaróvári Polgári Kerekasztal Egyesület (MPKE) két önkormányzati képviselője a Fidesz felkérésére közös frakciót hozott létre a kormányzó párttal, azzal a szándékkal és reménnyel tette, hogy erősíteni tudja a kapcsolat és a párbeszéd kultúráját Mosonmagyaróvár közéletében.

„Ebben a szellemben fogalmaztuk meg a véleményünket a közös jövőnket meghatározó városi ügyekben. Ezért kezdeményezett az MPKE  közös gondolkodást az akkor még csak elhatározás szintjén létező sportcsarnok városszerkezeti szempontból legelőnyösebb helyszínéről. Azért kezdeményeztünk párbeszédet, hogy a város vegye számba az ide érkezőket, a belső migráció gazdasági, szociális és kulturális következményeit, a helyi ellátó rendszer leterheltségének mértékét, az úthálózat kapacitását. Mindezt azért, hogy hatékonyan felkészülhessünk Mosonmagyaróvár következő évtizedének várható kihívásaira.

A párbeszéd erejében bízva figyelmeztettünk a nyakló nélküli társasház építések várható következményeire, a prognosztizálható konfliktus gócok kialakulásának megelőzésére. Emellett számos egyéb kapcsolat építőnek szánt, sajnos már csírájában elhaló kezdeményezésünk is volt. Sajnos ezekhez nem találtunk partnerre, nem volt kivel vitáznunk, párbeszédet folytatnunk a közös jövőnk alakítása jegyében. Az MPKE-vel folytatott egyeztetés után ezért döntöttem most a kormányzó frakcióból való kilépés mellett. Köszönöm volt frakció társaim és minden képviselő eddigi együttműködő jóindulatát. Természetesen ezek után is minden olyan kezdeményezést támogatni fogok, ami Mosonmagyaróvár boldogulását szolgálja.” – összegezte portálunknak Szabó Miklós.

A képviselő frakcióból történő kilépéséről megkérdeztük dr. Árvay Istvánt is. A polgármester hangsúlyozta: nem az MPKE lépett ki a koalícióból, hiszen Németh Sándor továbbra is a frakció tagja és az egyesülettől sem kapott ilyen jellegű megkeresést. Dr. Árvay István szerint más okok állnak Szabó Miklós döntése mögött, hiszen ezek a vitás kérdések már a frakcióalakítás előtt is felmerültek. A polgármester elmondta: úgy tudja, Szabó Miklóst a közelmúltban megkereste dr. Gémesi György és felkérte, hogy legyen az Új Kezdet néven alakuló új pártja képviselő-jelöltje a jövő évi országgyűlési választásokon. Szerinte a képviselő frakcióból való kilépése az erre történő felkészülés része.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az