Bozótvágóval támadt a feldühödött szlovák

Bozótvágóval támadt a feldühödött szlovák

- Kategória: Hírek

A Terrorelhárítási Központot (TEK) munkatársai és a mosonmagyaróvári rendőrök fogták el azt a szlovák férfit kedd délelőtt Rajkán, aki azt megelőzően egy bozótvágó késsel támadt a gázszerelőkre, miközben azt kiabálta: „Allah akbar”

Nagy erőkkel vonult ki a rendőrség és a Terrorelhárítási Központot (TEK) kedd délelőtt Rajkára a Víztorony utca egyik társasházához. Úgy tudjuk, egy ott lakó szlovák férfi támad rá bozótvágó késsel az éppen a társasházhoz érkező gázkészülék szerelőkre. Portálunk beszélt a megtámadott szerelőkkel, akik döbbenten állnak a történtek előtt és csak a szerencsének köszönhető, hogy nem sebesítette meg őket az őrjöngő férfi. Mint mondják: éppen megérkeztek a társasházhoz és pakolták ki a kocsiból a felszereléseiket, amikor megpillantották a közeledő férfi, kezében a méretes bozótvágó késsel. Először nem is gondolták, hogy őket nézte ki célpontként. Gyorsan rájöttek azonban, hogy feléjük tart a feldühödött férfi, aki azt kiabálta: „Allah akbar”.

DSC_3011 DSC_3020 DSC_3026

Ezután gyorsan menekülni kezdtek a támadó elől, egyikük azonban a kocsiban próbált menedéket keresni. A férfi vélhetően észrevette, ezért a bozótvágóval az autót kezdte ütni, több ablakát is betörve. A kocsiba menekült fiatalembernek közben sikerült kiszállni és elfutni. Közben a többiek hívták a rendőrséget. A támadó ezután visszament a társasházba. A szerelők nem értik, miért éppen rájuk támadt, mivel más is volt kint abban az időben az utcán. A férfit nem ismerik, ráadásul nem is hozzá mentek ki a gázkészüléket ellenőrizni.

DSC_3107DSC_3108DSC_3113

A gyorsan kiérkező rendőrök és a TEK munkatársai úgy tudjuk, a lépcsőházban fogták el a férfit, majd egy nőt. Nem kizárt, hogy a szlovák férfi a támadást megelőzően kábítószert fogyasztott.

DSC_3032DSC_3070

Kerestük a rendőrséget is az esettel kapcsolatban. A megyei főkapitányság tájékoztatása szerint bejelentés érkezett arról, hogy egy férfi bozótvágó késsel megtámadta egy szolgáltató cég munkatársait, majd megrongálta a gépjárművüket. Ezt követően a tettes a helyszínről ismeretlen helyre távozott.  A körülményekre és a felmerült információkra tekintettel a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a TEK segítségét kérte az elkövető elfogásához.  A rendőrség az adatgyűjtés során azonosította az elkövetőt
és elfogta a 26 éves rajkai férfit. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon K. R. 26 éves szlovák állampolgár ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

Ez is érdekelhet...

Négyen indulnak a polgármesteri helyért Mosonmagyaróváron

Hétfő délután 4 óráig adhatták le az ajánlóíveket