Virágzó együttműködés az egyetemmel – Több ezer tulipánhagymát ültettek

Virágzó együttműködés az egyetemmel – Több ezer tulipánhagymát ültettek

- Kategória: Közélet

Hosszú ideje jó kapcsolatot ápol a Széchenyi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara a környékbeli vállalkozásokkal. Az együttműködés célja, hogy közelebb hozza egymáshoz az egyetemi oktatást-kutatást a vállalati szférához, javuljon az átjárhatóság a tudomány és a gyakorlat között, ami kölcsönös előnnyel jár az együttműködő felek számára.

A mosonmagyaróvári kar számos témában működik együtt vállalkozásokkal a kutatás-fejlesztés-innováció területén, a hallgatók szakmai gyakorlatainak lebonyolításában, képzési tevékenységben, valamint közös rendezvényekben. A kooperáció egyik kiemelkedő példája a Kari Mintagazdasági Hálózat, amelybe több mint hatvan, a kar oktatási tevékenységéhez kötődő innovatív – főként mezőgazdasági és élelmiszeripari – vállalkozás tartozik. Ezen együttműködés keretében valósította meg az egyetemi kar és a mosonmagyaróvári Dzsungelország Kft. azt a „zöld rendezvényt”, aminek keretében az elsőéves hallgatók hetesi gyakorlatuk keretében több ezer tulipánhagymát ültettek el Dunaszigeten. – tudtuk meg dr. Vér Andrástól, a kar elsőévesek szakmai gyakorlatáért felelős oktatójától. Elmondta: a kertészeti vállalkozással évek óta sikeresen működik együtt az intézmény, többek között népszerű hetesi gyakorlati helyszínt biztosít a hallgatók számára.

Lobitz Ákos, a Dzsungelország Kft. ügyvezetője portálunknak elmondta: vállalkozásuk több éves kapcsolatot ápol a helyi egyetemi karral. A hallgatók közül többen a kertészetükben töltik hetesi gyakorlatukat. Szerették volna a nagyközönségnek is megmutatni ezt a hasznos tevékenységet, amire jó példa ez a tulipánültetvény. A hallgatók segítségével több, mint háromezer virághagymát ültettek el a cég dunaszigeti telephelyén. Az ügyvezető hozzátette: ezekből a növényekből a tervek szerint tavasszal több ezer szál vágott virág lesz majd, aminek eredményeként csökkenteni tudják az import tulipánok arányát a piacon és többen vásárolhatnak hazai virágot a különböző alkalmakra.

 

Ez is érdekelhet...

Újabb több milliós támogatás a mentőállomásnak

Mintegy 4,5 millió forintnyi összegben támogatta két helyi