Fákat ültettek a jubileum alkalmából

Fákat ültettek a jubileum alkalmából

- Kategória: Közélet

A Patent-csoport Magyarország egyik legnagyobb, kizárólag magyar tulajdonban lévő vagyonvédelmi vállalkozása idén ünnepli 30. születésnapját. A jeles jubileum látványos ünneplése helyett, a környezetet szolgáló, védő gesztusként minden olyan településen, ahol Patent területi igazgatóság működik harminc fát ültet el. Így tették ezt Mosonmagyaróváron is, ahol a Báger –tó partján pénteken ültették el a harminc facsemetét.

A Patent-csoport az önkormányzattal egyeztetett akciója célja, hogy segítse a környezetvédelmet és a településeket még zöldebbé varázsolják. A pénteki eseményen Milkovics László, a cég ügyvezetője hangsúlyozta: mindig is fontos volt számukra a társadalmi szerepvállalás, a jelenlegi helyzetben pedig még inkább fontosnak tartották, hogy egy nemes ügy mögé álljanak. Ezért döntöttek úgy, hogy Mosonmagyaróváron is harminc facsemetét ültetnek el az önkormányzat által kijelölt területen.
Dr. Árvay István polgármester a faültetés kapcsán elmondta: hosszú időre nyúlik vissza a Patent-csoport és az önkormányzat együttműködése. A cég régóta kiveszi részét a város társadalmi szerepvállalásból is, számos civil szervezetet, intézményt támogattak az elmúlt időszakban. Ennek a társadalmi szerepvállalásnak jó példája ez a faültetés is. Jól illeszkedik ez az önkormányzat törekvéseihez, miszerint évről évre minél több fát szeretnének ültetni városszerte. Így teszik ezt idén is, hiszen több mint félezer új facsemetét ültetnek el az ősz folyamán. A mostani faültetés helyszínének kiválasztása pedig különösen jó példa erre. Itt a faültetés mellett számos más fejlesztésre is sor került az elmúlt időszakban.

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint