Figyelnek a motorosokra

Figyelnek a motorosokra

- Kategória: Közélet

A nyári időszakban nagy számban jelennek meg az utakon a motorkerékpárok és segédmotorok. Ezzel együtt ilyenkor minden évben megnő a motoros balesetek száma is.

Mint ahogy történt ez a minap Héderváron is, ahol egy motoros személyautóval ütközött. A helyszíni szemle adatai szerint az autó a szigetközi úton haladt Ásványráró felé, amikor Hédervár határában a töltőállomáshoz akart balra befordulni. A mögötte érkező motoros vélhetően későn észlelte, hogy a kocsi lassít, ezért próbálta balról kikerülni, ám ekkor az autó már megkezdte a kanyarodást, így összeütköztek. A balesetben a motor utasa sérült meg könnyebben.

DSC_0007 DSC_0035

A motoros balesetek megelőzése érdekében a rendőrség – az elmúlt évekhez hasonlóan – kiemelt figyelmet fordít a kétkerekűek közlekedésére a szezonban. – tájékoztatta portálunkat Makó László, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője. Az alezredes elmondta: a tapasztalatok szerint a nyári időszakban megnő a motorosok, segédmotorosok által okozott, vagy részvételükkel történő közlekedési balesetek száma. Ezek visszaszorítása érdekében a motoros szezon végéig fokozott ellenőrzéseket tartanak a környék útjain. A razziákba a kapitányság munkatársai mellett részt vesznek motoros rendőrök és a közlekedési hatóság munkatársai is. Ezek során az általános rendőri ellenőrzés mellett mérik például a járművek zajszintjét és azt is, hogy a vezetője rendelkezik-e az adott kategóriára érvényes jogosítvánnyal. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint ugyanis sokan a vezetői engedélyükben szereplő kategóriánál nagyobb teljesítményű motorra ülnek. Az alezredes hozzátette: az idei szezonban tartott ellenőrzések során szerencsére eddig nem találkoztak kirívó esetekkel, ám kisebb szabályszegések többször előfordultak. A motoros balesetek megelőzése érdekében a szezon végégi folytatják a razziát.

DSC_0018

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti