Adventi kórustalálkozó

Adventi kórustalálkozó

- Kategória: Kistérség

A máriakálnoki templom csendjét december 19-én 80-85 énekes és a falu lakóiból verbuválódott hallgatóság halk beszélgetése törte meg. Adventi kórustalálkozóra gyülekeztek. Kapui Jenő atya és dr. Tóásóné Gáspár Emma polgármester asszony köszöntője után nyolcvan torokból szállt fel az Ó, jöjj, ó, jöjj Üdvözítő kezdetű dal. Az Abdai Dalárda Kórus indította a találkozót, majd ismert karácsonyi dallamok csendültek fel Szórádi Árpád orgonakíséretével.

A máriakálnoki Lindenblüten – Hársvirág kórus Holczinger Lajos vezetésével német nyelven köszöntötte Szűz Máriát, és a Weihnachtzeit boldog hangulatával adta át a helyét a találkozó szervezőjének, a Máriakálnoki Dalkörnek, melynek vezetője Marquetantné Wagner Ilona.

 Műsoruk végigvezetett az Úr Ádámnak tett ígéretétől a Messiásvárás hosszú idején át a beteljesülésig és a Messiás születését hírül adó angyalok énekéig, majd Mozart Bűvös csengettyűjének békét óhajtó dallama csendült fel.

Végül az ugyancsak Marquetantné Wagner Ilona vezette mosonmagyaróvári Heideröslein Dalkör lépett fel. Hogy öltözetük egységes képet mutasson, a Német Szövetségi Köztársaság Belügyminisztériumának a Magyarországi Németek Országos önkormányzatán keresztül sikeres pályázat útján nyújtotta támogatása adott lehetőséget.

Műsorukban Ébredj, Jeruzsálem városa! adventi dallamát Mária-dicséretek követték, majd a németek karácsonyi dala, a Stille Nacht, heilige Nacht adta hírül a kétezer évvel ezelőtti csodát: a Megváltó érkezését.

2016/1

Ez is érdekelhet...

Csingis lovak Halászin

Ahogy minden évben, úgy ezúttal is nagy érdeklődés