Új szolgáltatóval, de a megszokott rendben működik az ügyelet

Új szolgáltatóval, de a megszokott rendben működik az ügyelet

- Kategória: Közélet

Új szolgáltató, az OXY-MOV Bt. látja el a háziorvosi, illetve házi gyermekorvosi ügyeletet Mosonmagyaróváron és Mosonudvaron, miután a korábbi cég felmondta a szerződést az önkormányzattal. Az ügyelet továbbra is a megszokott rendben, a Mosonyi Mihály utcai rendelőben működik.

Közel öt éve kötött szerződést a háziorvosi és házi gyermekorvosi ügyelet ellátására egy mezőkövesdi céggel a mosonmagyaróvári önkormányzat Máriakálnokkal és Mosonudvarral közösen. Időközben a máriakálnoki önkormányzat felmondta az együttműködést, ezt követően pedig a szolgáltatást végőz cég is felbontotta a szerződést. Így a városnak és Mosondurvarnak új szolgáltatót kellett keresnie az ügyelethez. – tudtuk meg dr. Iváncsics János alpolgármestertől. Elmondta: ehhez közbeszerzési eljárás lefolytatása vált szükségessé, melynek előkészítéseként már az idei év áprilisa végén megkezdődtek az egyeztetések az érintett önkormányzatok, valamint a szakértők között. A koncepció szerint a közbeszerzés eredményeként egy háromoldalú szerződés jött volna létre 3 éves időtartamra. Az önkormányzatok által külön-külön fizetendő kiegészítő finanszírozást a lakosságszám alapján állapították volna meg. A közbeszerzési eljárás azonban eredménytelenül zárult, mivel a legjobb ár-érték arányú, érvényes ajánlatot benyújtó ajánlattevő ára meghaladta a rendelkezésre álló anyagi fedezetet, amit az önkormányzat az ide költségvetésében a háziorvosi ügyeletre tervezett.

Az alpolgármester hozzátette: az eredménytelen közbeszerzési kísérlet után – annak érdekében, hogy az ügyelet zavartalanul működhessen tovább – az önkormányzat egyedi beszerzés keretében egy éves időszakra három szolgáltatót kért fel ajánlattételre. A felkértek közül egy szervezet, az OXY-MOV Bt. élt az ajánlattétel lehetőségével. Az érvényes ajánlat alapján az önkormányzat – Mosonudvarral közösen – a társasággal kötött szerződést.

A megállapodás szerint az ügyeleti ellátás a napi rendelési időn kívül Mosonmagyaróvár és Mosonudvar lakóinak biztosítja a sürgősségi egészségügyi ellátást. A központi háziorvosi ügyelet hétköznaponként délután 4-től másnap reggel 8 óráig, hétvégén és ünnepnapokon reggel 8-tól a következő munkanapon reggel 8-ig tart. A Nemzeti Egészségügyi Alapkezelő (NEAK) finanszírozása mellett az önkormányzatok kiegészítő támogatást biztosítanak a lakosságszám alapján. Az ellátandó lakosság – felnőtt és gyermek – a legutóbbi adatok szerint Mosonmagyaróváron 33.817, Mosonudvaron pedig 447 fő. Az ügyelet továbbra is a Mosonyi Mihály utcai rendelőben működik, amit a mosonmagyaróvári önkormányzat térítésmentesen biztosít, ám a közüzemi költségeket a szolgáltató fizeti.

DSC_8933

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint