Új rendőrkapitány Mosonmagyaróváron

Új rendőrkapitány Mosonmagyaróváron

- Kategória: Közélet

Novembertől új vezető irányítja a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságot. Szabó Jenő ezredes korábban hosszú időn át szolgált a kapitányság állományában, így jól ismeri a város és a környék problémáit.

Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője október 26-ai hatállyal vezetői megbízását visszavonta és beosztásából felmentette Szabó Jenő ezredest, a Soproni Rendőrkapitányság addigi vezetőjét, egyben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője november 1-jei hatállyal megbízta a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság kapitányságvezetői feladatainak ellátásával.
Az új vezető tizennyolc év után tért vissza a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra, hiszen korábban hosszú időn keresztül, 2002-ig dolgozott itt, a közrendvédelmi osztályt irányította. Ezt követően a megyei főkapitányság közrendvédelmi osztályának élére került, majd a rendőrség és határőrség integrációját követően a bevetési szolgálatot vezette. 2011-ben lett a Soproni Rendőrkapitányság vezetője. Közel tíz év után került most a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság élére.

Szabó Jenő portálunknak elmondta: nem ismeretlen számára Mosonmagyaróvár és a környék, hiszen Jánossomorján született és nőtt fel. A közrendvédelmi osztály vezetőjeként megismerte a város és a környező települések problémáit, sajátosságait. Abban az időben más kihívásokkal kellett szembenézniük, így például a koszovóiak inváziójával, vagy a mosoni városrészben gyakorta felmerült problémákkal. Az ezredes hozzátette: az osztrák határhoz közeli városként Sopron és Mosonmagyaróvár sokban hasonlít egymásra, ám természetesen vannak speciális problémák.
„Úgy vélem, a kapitányság képes arra, hogy az előtte álló kihívásoknak megfeleljen.” – hangsúlyozta Szabó Jenő. Elmondta: fontos az együttműködés a lakossággal, az önkormányzatokkal és a társszervekkel is. Stratégiai partnernek tekinti az önkormányzati rendészetet és a polgárőrséget. Nyitott minden olyan szervezet felé, amik a rendőrség munkáját segíteni tudják. A kapitányságvezető egyik kiemelt célja a lakosság szubjektív biztonságérzetének további növelése. Oda vezényelnek rendőröket, ahol erre szükség van. – tette hozzá. Fontos a városi kamerarendszer további fejlesztése, hiszen a technikai eszközökkel az élőerőt tudják kiváltani, még hatékonyabbá téve ezzel a bűnüldözést.

Az ezredes kiemelte: a járványhelyzet nehezíti a rendőrség munkáját. Fontos feladatuk a járványügyi szabályokkal kapcsolatos rendelkezések szigorú betartatása és a határellenőrzés, ám ezek mellett az alapfeladataikat is hatékonyan és biztonságosan ellátják.

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti