Megvédenék a villasort

Megvédenék a villasort

- Kategória: Közélet

Sürgősséggel döntött legutóbbi ülésén a képviselő-testület változtatási tilalom elrendeléséről a Szent István király úti  villasorra. Ezzel együtt felülvizsgálják az érintett területre vonatkozó építési előírásokat.

Jelenleg folyamatban van – a jogszabályi előírásoknak megfelelő – arculati kézikönyv és ehhez kapcsolódó, a településkép védelméről szóló önkormányzati rendelet megalkotása, aminek tervezetében szerepel a város egyes frekventált területeinek – különösen a Szent István király út menti villasor – felvétele a védett épületek közé. A város célja a védett épületek megóvása továbbá az egyes városrészek jellegzetes és kialakult beépítési formáinak, léptékének megőrzése. Mindezek miatt döntött most úgy a képviselő-testület, hogy elindítja a Szent István király útnak a Határsorig tartó szakaszára vonatkozó, a helyi építési szabályzatban jelenleg hatályos előírások felülvizsgálatát.

Ezzel együtt változtatási tilalmat is elrendeltek az érintett területre. A hatályos törvény alapján ugyanis az önkormányzat változtatási tilalmat rendelhet el azon területekre, amelyekre szabályozási terv, illetve helyi építési szabályzat készül. Ennek célja, hogy a készítés ideje alatt sem történhessenek olyan beépítések, telekalakítások, melyek ellentétesek a tervezett változtatásokkal és ellehetetlenítik annak megvalósítását.

DSC_6010

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint