Közösen dolgoznak a balesetek megelőzésén

Közösen dolgoznak a balesetek megelőzésén

- Kategória: Közélet

Idei első ülését tartotta a Mosonmagyaróvári Városi Balesetmegelőzési Bizottság minap. Az összejövetel egyben a munkacsoport újra alakulása is volt, hogy ez eddigieknél hatékonyabban lássa el a feladatát. A bizottság munkájában lapunk is részt vállalt.

Új tagok bevonásával új alapokra helyezték a Városi Balesetmegelőzési Bizottság munkáját, hogy még hatékonyabban működjön. – összegezte lapunknak Zwickl Krisztián titkár. Elmondta: bizottság munkájába már részt vesznek az utak kezelői, a gazdasági élet, a gépjárművezető oktatás, illetve a média képviselői is. Így az eddigieknél is szélesebb körben és hatékonyabban végezhetik a balesetmegelőzési munkát.

Az ülésen a résztvevők tájékoztatást kaptak a térség közlekedési helyzetéről, valamint a bizottság elmúlt éves munkájáról. Szóba kerültek továbbá a közeljövőben a városban várható közlekedési fejlesztések. Az új tagok bevonásával szorosabbá válik a kapcsolat az utak kezelőivel, így közösen tudnak majd megoldást találni az esetleges balesetveszélyes pontok felszámolására. Cél továbbá a gazdasági élet szereplőinek megszólítása is, hogy a nagyobb dolgozói létszámú üzemekben előadásokkal hívják fel a figyelmet a balesetmegelőzésre.

A bizottság elnöke Barna Árpád, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vezetője, ügyvezető elnöke Makó László, a közlekedésrendészeti osztály vezetője, titkára pedig Zwickl Krisztián balesetmegelőzési referens. Tagjai: Cselovszki György, a polgármesteri hivatal városfejlesztési és fenntartási osztályának vezetője, Kosár Tibor, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. ügyvezetője, Csigó András, a Magyar Közút helyi üzemmérnökségének vezetője, Szentmihályi Csaba, a helyi Netcar autósiskola vezetője, Kovács László, a Moson-Acél Kft. ügyvezetője, valamint Méhes Ákos, a Mosonvármegye szerkesztője.

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint