Vádemelést javasolnak a belvárosi garázdák ellen

Vádemelést javasolnak a belvárosi garázdák ellen

- Kategória: Hírek

Vádemelési javaslattal a napokban zárta le a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság annak a három fiatalnak az ügyét, akik a tavalyi év szeptemberének egyik éjszakáján törtek-zúztak a magyaróvári belvárosban.

Bizonyára sokan emlékeznek még a városban arra a tavaly szeptemberi esetre, amikor az éjszaka során akkor még ismeretlenek számos virágtartót felborítottak, a benne lévő növényeket szétszórták, törtek-zúztak a magyaróvári belvárosban. Összesen mintegy 340 ezer forint kárt okoztak.

Az esetet rögzítették a biztonsági kamerák. Ezek képei és az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök eljutottak három fiatalhoz, akik a felvételeken szerepelnek és a bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatók.

Kiderült, mindhárom huszonéves fiatalember az ország távolabbi részeiről, Ózdról, Bajáról, illetve Szegedről érkezett Mosonmagyaróvárra munkát vállalni. Kihallgatásukon elismerték a tettüket. Arra különösebb magyarázatot nem tudtak adni, csupán azt, hogy erősen ittasak voltak. Az eset idején Károlyházán laktak egy munkásszállón. Aznap este a mosoni városrészből indultak gyalog a magyaróvári belváros felé, útközben pedig folyamatosan ittak. „Ámokfutásukra” nem is nagyon emlékeztek, csupán egyiküknek voltak olyan emlékei, hogy egy virágládát visz a kezében. A felvételeken viszont felismerték magukat. Mint mondták, nem értik, miként tudtak így viselkedni és megbánták tettüket.

A három fiatal ellen csoportosan elkövetett garázdaság, illetve kettőjükkel szemben rongálás miatt javasol vádemelést a rendőrség.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az