Kártyával is fizethetjük majd a parkolást

Kártyával is fizethetjük majd a parkolást

- Kategória: Közélet

Hamarosan nem kell már aprópénz után kutatnunk, ha fizető parkolóban szeretnénk várakozni Mosonmagyaróváron. Ősztől ugyanis lehetővé válik – egyelőre kísérleti jelleggel csak egy helyen, a Kórház utcai parkolóban – a bankkártyás fizetés.

Sokszor okoz gondot az autósoknak a parkolásnál, hogy nem találnak megfelelő mennyiségű érmét, amit bedobhatnának az automatába. Ennek orvoslására vezették be már évekkel ezelőtt Mosonmagyaróváron a mobiltelefonos fizetést. Ezzel a lehetőséggel egyre többen élnek is. Míg például tavaly augusztusban mintegy 4.500 parkolójegyet váltottak telefonon, addig idén az elmúlt hónapban már több mint 6.800 volt ez a szám. – tudtuk meg Tóth Lászlótól, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. parkolási csoportjának vezetőjétől. Elmondta: társaságuknál nem a pótdíjazás az elsődleges, ezért szeretnének minél több fizetési lehetőséget biztosítani az autósoknak. Ezért döntöttek úgy, hogy újabb fejlesztéssel lehetővé teszik a bankkártyás fizetést is. Kísérleti jelleggel először a nagy forgalmú Kórház utcai parkolóban szerelnek fel ilyen automatát az elkövetkezendő hetekben. Itt a PayPass rendszerű kártyákkal lehet majd fizetni a parkolási díjat. A kártya behelyezése után meg kell majd adni a várakozási idő hosszát, majd ezt követően kapják meg a parkolójegyet. Ez a fizetési mód semmilyen többlet költséggel nem jár az autósoknak. A Városüzemeltető a közeljövőben szeretné tovább fejleszteni ezt a szolgáltatást, ami során – a mobiltelefonos fizetéshez hasonlóan – a parkolás kezdete és végi közti időszakért perc alapon történik az elszámolás.

Tóth László hozzátette: város szerte folyamatosan cserélik le a régi, korszerűtlen jegy automatákat. Az új berendezéseken már a jármű rendszámát is meg kell adni. Jelenleg már nyolc ilyen automata üzemel. Jövőre további ötöt, majd az azt követő évben hatot cserélnek le ilyen eszközre.

Ez is érdekelhet...

Felújítják a hidat

Felújítja a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. a Tímár