Kártyával is fizethetjük majd a parkolást

Kártyával is fizethetjük majd a parkolást

- Kategória: Közélet

Hamarosan nem kell már aprópénz után kutatnunk, ha fizető parkolóban szeretnénk várakozni Mosonmagyaróváron. Ősztől ugyanis lehetővé válik – egyelőre kísérleti jelleggel csak egy helyen, a Kórház utcai parkolóban – a bankkártyás fizetés.

Sokszor okoz gondot az autósoknak a parkolásnál, hogy nem találnak megfelelő mennyiségű érmét, amit bedobhatnának az automatába. Ennek orvoslására vezették be már évekkel ezelőtt Mosonmagyaróváron a mobiltelefonos fizetést. Ezzel a lehetőséggel egyre többen élnek is. Míg például tavaly augusztusban mintegy 4.500 parkolójegyet váltottak telefonon, addig idén az elmúlt hónapban már több mint 6.800 volt ez a szám. – tudtuk meg Tóth Lászlótól, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. parkolási csoportjának vezetőjétől. Elmondta: társaságuknál nem a pótdíjazás az elsődleges, ezért szeretnének minél több fizetési lehetőséget biztosítani az autósoknak. Ezért döntöttek úgy, hogy újabb fejlesztéssel lehetővé teszik a bankkártyás fizetést is. Kísérleti jelleggel először a nagy forgalmú Kórház utcai parkolóban szerelnek fel ilyen automatát az elkövetkezendő hetekben. Itt a PayPass rendszerű kártyákkal lehet majd fizetni a parkolási díjat. A kártya behelyezése után meg kell majd adni a várakozási idő hosszát, majd ezt követően kapják meg a parkolójegyet. Ez a fizetési mód semmilyen többlet költséggel nem jár az autósoknak. A Városüzemeltető a közeljövőben szeretné tovább fejleszteni ezt a szolgáltatást, ami során – a mobiltelefonos fizetéshez hasonlóan – a parkolás kezdete és végi közti időszakért perc alapon történik az elszámolás.

Tóth László hozzátette: város szerte folyamatosan cserélik le a régi, korszerűtlen jegy automatákat. Az új berendezéseken már a jármű rendszámát is meg kell adni. Jelenleg már nyolc ilyen automata üzemel. Jövőre további ötöt, majd az azt követő évben hatot cserélnek le ilyen eszközre.

Ez is érdekelhet...

Veszélyesek is lehetnek a nutriák – Egyre nagyobb a számuk a városban

Aranyosak, szelídek és egyre többen vannak a városban.