Vietnámiak bújtak meg a kocsiban

Vietnámiak bújtak meg a kocsiban

- Kategória: Hírek

Kilenc vietnámi állampolgárt találtak a vámosok egy kisbuszban pénteken Rajkánál. A vietnámiak illegálisan érkeztek Magyarországra is.

Egy Mercedes Sprinter típusú kisbuszt állítottak meg ellenőrzésre jármű a Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei péntek hajnalban az M15-ös autóúton, Rajka térségében. A vámosok a járművet szolgálati eb segítségével vizsgálták át, amikor a kutya jelzésére megtalálták az autó hátsó ülése mögött kiépített rejtekhelyen tartózkodó kilenc vietnámi állampolgárt. A külföldiek a személyazonosságuk és a jogszerű magyarországi tartózkodásuk igazolásához szükséges okmányokkal nem rendelkeztek, ezért őket és a 23 éves moldáv állampolgárságú sofőrt a járőrök a helyszínen elfogták.

Az elfogott külföldieket a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, ahol a nyomozók az autó vezetőjét – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. A moldáv állampolgár ellen embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja, a 9 migránssal szemben pedig tiltott határátlépés szabálysértése miatt indult eljárás.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az