Jelzőlámpát telepítenének a balesetveszélyes csomópontba – Pályázati forrásból felújítanák a Terv utcát is

Jelzőlámpát telepítenének a balesetveszélyes csomópontba – Pályázati forrásból felújítanák a Terv utcát is

- Kategória: Közélet

Szinte nincs már olyan hét, hogy ne történne koccanás, vagy akár komolyabb közlekedési baleset a Terv és Szekeres Richárd utcák kereszteződésében Mosonmagyaróváron. Korábban történtek már forgalomtechnikai beavatkozások a balesetek megelőzése érdekében ebben a csomópontban, ám ez nem sok eredményt hozott. Továbbra is sokan ütköznek a kereszteződésben. Legutóbb szerdán történt itt baleset.

A rendőrség tapasztalati szerint nem forgalomtechnikai hiányosság, hanem a sofőrök figyelmetlensége miatt következnek be itt a balesetek. A veszélyforrást azonban szeretné csökkenteni az önkormányzat, ezért vizsgálták, miként tehetnék biztonságosabbá a Terv és Szekeres Richárd utcák kereszteződését. Megoldásként jelzőlámpát telepítenek a csomópontba. Az eredeti tervek szerint, már idén megkezdődött volna a kivitelezés, ám a járványhelyzet miatt módosítani kellett a város ez évi költségvetését, ami ezt a beruházást is érintette. Az önkormányzat azonban nem mondott le a kereszteződés biztonságosabbá tételéről, ezért keresték annak lehetőségét, miként valósítható meg mielőbb ez a fejlesztés.

Még a nyár folyamán döntött a képviselő-testület arról, hogy pályázatot nyújtanak be a csomópontban jelzőlámpa kiépítésére. A pályázat benyújtását követően kapott azonban tájékoztatást az önkormányzat arról, hogy a jelzőlámpa kialakítása nem támogatható ebből a forrásból. Így ennek kiépítését a város önerőből tervezi megvalósítani. Ezzel együtt a pályázatba plusz elemet építettek be. Az eredetileg benyújtott sávelhúzás, buszöböl áthelyezése, kapcsolódó forgalomtechnika és a Terv utca (Dobó Katica utcáig tartó) rövid szakaszán megvalósuló útfelújítás mellé a Terv utca útburkolatának felújítását tervezték be, egészen az Ady Endre utcai csomópontig. A munkálatok költsége így valamennyivel magasabb lesz az eredetinél. Ezért nagyobb mértékű önerőt kellett vállalni az önkormányzatnak, ami így mintegy 61 millió forint, ehhez kapna a város 40 milliós támogatást. A pályázat benyújtásáról a közelmúltban határozott a testület.

Ez is érdekelhet...

Szabó Miklóst választották polgármesternek

A vasárnapi önkormányzati választáson a polgármesterjelöltek közül Szabó