Új igazgatót keresnek a múzeumba

Új igazgatót keresnek a múzeumba

- Kategória: Közélet

A mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete még júniusban határozott arról, hogy a Hansági Múzeum igazgatói feladatait június végétől az új igazgató megbízásáig, előreláthatólag december 31-ig a szervezeti és működési szabályzatban meghatározott helyettesítés rendjében kell ellátni. Erre a döntésre azért volt szükség, mert az intézmény addigi vezetője, Székely Zoltán közel nyolc év után távozott a Hansági Múzeumból és júliustól a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum vezetését vette át. A döntés nyomán június végétől az igazgató-helyettes látta el az igazgatói feladatokat.

Ezt követően azonban az igazgató-helyettes írásban kezdeményezte – kedvezőbb állásajánlat okán – közalkalmazotti jogviszonya közös megegyezéssel történő megszüntetését. A jogviszony megszüntetésével a múzeumban olyan helyzet alakult ki, hogy – tekintettel az egyik szakmuzeológus fizetés nélküli szabadságára – mindössze egy szakmuzeológus maradt.

A helyzet megnyugtató rendezésére a legoptimálisabb megoldásnak a vezetői pályázat kiírását látta az önkormányzat. Fontosnak tartják ugyanis a Hansági Múzeumban kialakult helyzet mielőbbi és hosszútávú rendezését. Ennek érdekében a testület szeptember végi ülésén határozott a pályázat kiírásáról a múzeumigazgatói munkakör betöltésére, valamint a távozó igazgatói feladatokat ellátó igazgató-helyettes helyére a pályáztatás idejére a szervezeti és működési szabályzat szerinti helyettesítés elrendelésről.

Ez is érdekelhet...

Szabó Miklóst választották polgármesternek

A vasárnapi önkormányzati választáson a polgármesterjelöltek közül Szabó