A nők családi, társadalmi és munkaerőpiaci szerepeit segítette, javította a Család- és KarrierPont

A nők családi, társadalmi és munkaerőpiaci szerepeit segítette, javította a Család- és KarrierPont

- Kategória: Közélet

Befejeződött a Flesch Károly Nonprofit Kft. „Együtt a nőkért a családban és a munkahelyen Mosonmagyaróvár térségében” elnevezésű projektje

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A mosonmagyaróvári Flesch Károly Nonprofit Kft. és a Fiatal Családosok Klubjának egyesülete konzorciumi együttműködésben az EFOP-1.2.9-17-2017-00002 azonosító számú „Együtt a nőkért a családban és a munkahelyen Mosonmagyaróvár térségében” projektre 200 millió forint vissza nemtérítendő európai uniós támogatás kapott. A projekt a térségben élő nők munkaerő-piaci helyzetén a család és a munka összeegyeztethetőségének előmozdításán tevékenykedett a helyi megoldások és együttműködések felhasználásával.

A létrehozott mosonmagyaróvári Család és KarrierPont Flesch Központban működött, a térségben élő nők családi, társadalmi és munkaerőpiaci szerepeinek segítésén és javításán dolgozott. A CSAKPONT elősegítette az atipikus foglalkoztatási formák megismerését és elterjesztését. A projekttel együttműködési megállapodást aláíróknak ingyenes mentálhigiénés, jogi és HR tanácsadást biztosított.

A fejlesztés eredményeként több mint 1000 főt sikerült elérni kommunikációs és szemléletformáló rendezvényeken, ahol megismerkedhettek az atipikus foglalkoztatási formákkal és a család és munka összeegyeztethetőségének fontosságával. A társadalmi és gazdasági sztereotípiák megszüntetése érdekében megtartott képzéseket 530 fő végezte el. Az atipikus foglalkoztatás és a családbarát munkahelyek népszerűsítése során több mint 21 munkaadóval sikerült együttműködési megállapodást kötni. A munkaerő-piaci integráló programokba, közel 600 fő hátrányos helyzetű személyt sikerült bevonni és a projekt végére több mint 20 főnek segítettünk a munkaerő-piacra, vagy munkaerő-piaci programba belépni. A működés során 50 fő szolgáltatás nyújtóval sikerült együttműködési megállapodást kötni, akik gyerekfelügyelet, és egyéb szolgáltatások nyújtásában segítettek. A segítő szolgáltatásokban több mint 1000 fő részesült.

2018-ban az elsőként auditálták az országban a mosonmagyaróvári CSAKPONT-ot, azóta munkatársai rendezvényeket, képzéseket, workshopokat szerveztek, gyermekfelügyeletet biztosítottak és ügyfélszolgálatot, tanácsadásokat működtettek munkavállalók és munkáltatók részére. A nők megkerülhetetlen tartópillérei társadalmunknak, és a helyi közösségnek, rendezvényeinken több ezren vettek részt. Értéket teremtenek és értéket közvetítenek. Helyi közösségeink, civil szervezeteink motorjai is ők.

A Család és KarrierPont munkatársai: Schnitzerné Samu Tímea vezető, Hun Kata ügyfélkapcsolati munkatárs, Bencsikné Kardos Anett programszervező munkatárs.

A CSAK két fő irányon indult el, melyek nagyon sikeresek lettek. Több programsorozat is nagy érdeklődésre tett szert és vált hagyománnyá, ilyen a Nő a Központban nőnapi rendezvény a Ciklikus Krízis kezdeményezéssel. 17 különböző tematikájú képzésen 20-25 fős csoportokban vehettek részt az érdeklődők: Angol nyelvi ismétlés; Informatikai alapismeretek; Anya, mint erőforrás a munka világában; Munkaerő megtartása és bizalomépítés az atipikus foglalkoztatáshoz; Hétköznapi válsághelyzetek; Család-idő és költséggazdálkodás; Munkahelyi konfliktushelyzetek; Német alapismeretek állásinterjúhoz; Otthonápolás, gondozás; Öltözködési és Önismereti Tréning; Önismeret karriertervezéssel; Szerepkonfliktus- nő, karrier, család és a Családbarát Ország 5 szakmai képzése.

Ez is érdekelhet...

Szabó Miklós: „A város érdeke felül fogja írni a pártérdeket”

„Bízom az októberben munkába álló képviselő-testület minden tagjának