Százharminc-millióból épült új bölcsőde Halászin

Százharminc-millióból épült új bölcsőde Halászin

- Kategória: Kistérség

Mintegy 130 millió forintból építettek új bölcsődét Halászin. A beruházáshoz 100 millió forintos támogatást kapott az önkormányzat. Az új intézményt a minap adták át hivatalosan.

Az átadó ünnepségen dr. Nagy István, agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: kevés olyan 100 millió forint van, ami jobb, hosszabb távú befektetés, mint bölcsődét építeni. A gyerekek otthonosan érzik itt magukat, ez mutatja azt a nevelői munkát, ami a legjelentősebb. Hozzátette: gratulál Halászi  képviselő-testületének a döntésért, hogy felismerték, a település fejlődéséhez nélkülözhetetlen az új bölcsőde épülete. A továbbiakban is csak bíztatni tudja a polgármestert és a testületet, hogy merjenek fejleszteni, ambiciózus terveket megfogalmazni, hiszen látszik, hogy az itt élőknek erre igényük van.

Széles Sándor, megyei kormánymegbízott példabeszédekkel idézte fel, mekkora jelentőséggel bír egy gyermek érkezése a családban, egy bölcsődei létesítmény kialakítása az önkormányzatok számára. „Boldog az a közösség, ahol ilyen mosolygós gyermekek fognak élőkövekké válni. Gratulálok az önkormáyzatnak, mert azt látni, hogy Halászi közössége mindent megtesz azért, hogy az itt született gyermekekben a lehetőség és a tehetség kibontakozhasson.” – hangsúlyozta.

Pető Péter, a megyei önkormányzat alelnöke beszédében kiemelte: egész Szigetköz büszke lehet erre az új intézményre. Halászi olyan település, ahol a két csoportszobás bölcsődét átadva sem szűnik meg a várólista.

Majthényi Tamás polgármester arról beszélt: Halásziban az elmúlt években felújították az iskolát, korszerűsítették az óvodát és most érkeztek el az alapokhoz, a bölcsődéhez. A születések számát nézve a településen tavaly 28, idén várhatóan több, mint 30 gyermek születik, ami azt jelenti, hogy a bölcsődében továbbra is marad a várólista. Hozzátette: az önkormányzat a beruházásaik során mindig igyekezett szem előtt tartani azt, hogy a közbeszerzési törvénynek megfelelve, de lehetőleg helyi vállalkozókkal együtt dolgozzanak, ezzel is garantálva a minőségi munkát. A beruházáshoz 100 millió forint pályázati támogatást nyertek, amiből közel 100 millió forint volt az építkezés költsége. Az építőanyagárak növekedése miatt az eredetileg tervezetthez képest 130 millió forintra nőtt a költségvetés, így a fennmaradó összeget az önkormányzat saját forrásból finanszírozta. A beruházás során két bölcsődei csoportszobát, sószobát, tálalókonyhát és kiszolgálóhelyiségeket alakítottak az óvoda mögötti részen elkészült új épületben. A beruházás eredményeként a jelenleg működő egy bölcsődei csoport mellett egy újabbat is indíthatnak szeptembertől. Sőt, az óvoda épületében felszabaduló csoportszobával az óvodai csoportok számát is növelni tudják.

     

Ez is érdekelhet...

Takarítás a vízen

Immár tizenegyedik alkalommal tartott tavaszi nagytakarítást a Tengri