Védett madarakat akart átcsempészni a határon

Védett madarakat akart átcsempészni a határon

- Kategória: Hírek, Kistérség

Összesen tizenöt védett, tengelic fajtájú madarat akart átcsempészni a határon Hegyeshalomnál egy bolgár férfi. A madarak közül a szállítás közben egy elpusztult. Természetkárosítás miatt indult a sofőr ellen eljárás.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal feljelentése alapján indult eljárás a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon egy 31 éves bolgár férfi ellen, aki a minap a hegyeshalmi kishatáron Ausztriába akart átlépni gépkocsijával. A jármű átvizsgálása során a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai az autó rakterében – a személyes poggyászok között – három különböző méretű kalitkában összesen 15 darab védett tengelic fajtájú madarat fedeztek fel, amelyek közül egy már elpusztult. A sofőr a madarakról bizonylatot, okmányt, illetve engedélyt bemutatni nem tudott, ezen iratokkal nem is rendelkezett. A férfi által szállított védett madarak eszmei értéke 375 ezer forintra tehető.

A 31 éves bolgár gépkocsivezetőt a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság természetkárosítás bűntette miatt indított büntetőeljárást a bolgár férfivel szemben.

 

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az