„Nem megnyugtató a kórház jelenlegi helyzete”

„Nem megnyugtató a kórház jelenlegi helyzete”

- Kategória: Hírek, Közélet

„ A jelenlegi helyzet nem megnyugtató.” – jelentette ki dr. Árvay István polgármester a képviselő-testület csütörtöki ülésének kezdetén, miután Szabó Miklós napirend előtt a Karolina Kórház helyzetéről kérdezte. Az áprilisi ülésen napirendre veszik a kórház ügyét.

„Mi lesz a Karolina Kórházzal?” – tette fel a kérdést napirend előtt Szabó Miklós (MPKE) a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testületének csütörtöki ülésén. A képviselő elmondta: évekkel ezelőtt azért vette át az állam a várostól az intézmény fenntartását, hogy hosszú távon biztosított legyen a működése. Ehhez képest mára lényegesen romlott a kórház helyzete.

„Csaknem százezer ember alapvető egészségügyi ellátását biztosítja a Karolina, ezért fontos lenne tisztán látni az intézmény jövőjét, tájékoztatást kapni a kórház jelenlegi helyzetéről.” – hangsúlyozta Szabó Miklós, valamint azt tudakolta a polgármestertől, hogy tudott-e tenni valamit a kórház további működése érdekében.

„A jelenlegi helyzet nem megnyugtató.” – hangsúlyozta válaszában dr. Árvay István. A polgármester kifejtette: sajnos nem rendelkezik bővebb információkkal az intézménnyel kapcsoltban. Mint mondta: a kórház sorsa nem Mosonmagyaróváron dől el, hanem kormányzati szinten. Éppen ezért folyamatosan konzultál az ügyben a térség országgyűlési képviselőjével. Hozzátette: az illetékes minisztérium tájékoztatása szerint a győri kórház minden segítséget megad a Karolina működéséhez, ám mint mondta: egyelőre ez a segítség nem működik. Dr. Árvay István kiemelte: nem ért egyet a márciustól életbe lépett változásokkal, így például azzal, hogy hétvégén szünetel a szülészeti ellátás.

A helyzet rendezése érdekében az áprilisi testületi ülésen napirendre veszik a kórház ügyét. Ide szeretnék meghívni a győri kórház részéről is az illetékeseket, ám mint mondta, sajnos egyelőre úgy tűnik, senki sem tartja magát kompetensnek az ügyben. A polgármester szorgalmazza, hogy hozzanak testületi határozatot a kórház érdekében. Erről a következő ülésen dönthetnek.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az