Elfogták a rongálót

Elfogták a rongálót

- Kategória: Hírek

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárást, aki március elején, a hajnali órákban Hegyeshalomban a Fő utcában, a Pozsonyi úton, illetve a Szérű soron – összesen nyolc helyszínen – különböző tárgyakat és értékeket – így postaládát, egy terasz korlátját, ingatlan fakerítését, ereszcsatornát, parkoló gépjárműveket, egy lakás ablakait, bútorokat és függönykarnisokat – rongált meg. Emellett az egyik helyről függönyöket lopott. Az ismeretlen elkövető a bűncselekményekkel több százezer forint értékű kárt okozott.

A rendőrség az ügyben – egy kamera felvételeinek felhasználásával – felhívást jelentetett meg és az állampolgárok segítségét kérte az elkövető beazonosításához, ami végül sikerre vezetett. A nyomozók az ügyben tanúkat hallgattak meg és az eljárás során beszerezett adatok elemzését, értékelését követően egyértelműen beazonosították a bűncselekmények elkövetőjét.

Az információk birtokában a mosonmagyaróvári rendőrök a minap a hajnali órákban hegyeshalmi otthonában elfogták a 34 éves fiatalembert, akit a rendőrkapitányságra történő előállítását követően két rendbeli rongálás, lopás, illetve garázdaság vétsége miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

A férfi a nyomozóknak a bűncselekmények elkövetését beismerte, a részére bemutatott kamerafelvételeken magát felismerte és elmondta, hogy az esetet megelőzően alkoholt fogyasztott, majd az utcán tört, zúzott, azonban tettére nem tud megfelelő magyarázatot adni, de azt nagyon megbánta.

 

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az