Főigazgatói elismerés a helytállásért

Főigazgatói elismerés a helytállásért

- Kategória: Hírek
Fotó: OMSZ

Rangos főigazgatói elismerésben részesült Nagy László, a mosonmagyaróvári mentőállomás munkatársa. Az ezzel járó díjat a minap vehette át Dr. Csató Gábortól, az Országos Mentőszolgálat főigazgatójától a Parlamentben.

 Nagy László ahogy mondja: számára a mentés nem munka, hanem hivatás. Közel negyven éve vonul már mentőautóval szinte nap mint nap. Még gyermekkorában magával ragadta ez a hivatás, amikor édesanyját egy alkalommal mentők szállították kórházba, majd néhány hónap múlva szemtanúja volt egy közúti balesetnek, ahova több mentő egység érkezett segíteni. Ekkor került először közeli kapcsolatba ezzel a munkával. Tizenkét éves korában határozta el, hogy ezt a hivatást választja. Emellett folyamatosan kitartott, így került 1983 végén a mentőápolóként a szolgálathoz.

Ma gépkocsi vezetőként is igyekszik helyt állni a mosonmagyaróvári mentőállomáson, ahol a műszaki gondnoki teendőket is ellátja. Ezt a kitartó és áldozatos munkát és helyállást, illetve a járvány idején a határátkelőkön és a mentőállomás mintavételi pontján végzett munkáját ismerte most el az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.

Nagy László portálunk érdeklődésére hangsúlyozta: ez a mosonmagyaróvári mentőállomás közös sikere. Mindenki hozzátette, amit tudott. Így volt ez az elmúlt másfél évben is, ami embert próbáló volt minden bajtárs részéről. A koronavírus járvány nagy kihívás elé állította a mentőszolgálat munkatársait is, ám úgy érzik, sikerült leküzdeniük az eddigi nehézségeket és remélik, hogy így lesz ez az elkövetkezendő időszakban is. Nagy László hozzátette: bár egyre nehezebb és nagyobb a kihívás, mégis csodálatos hivatás ez. Szeretnék, ha a fiatalok közül is egyre többen állnának be a mentők sorába és tapasztalnák meg az érzést, hogy milyen jó segíteni másokon.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az