Fásítás, sakkasztalok, padok – Felújítják a Gorkij utca melletti parkot

Fásítás, sakkasztalok, padok – Felújítják a Gorkij utca melletti parkot

- Kategória: Hírek, Közélet

Nagyszabású tervei vannak az önkormányzatnak a Gorkij utca és a Fekete-iskola közti park fejlesztésére. Várhatóan még az idei évben megvalósul a parképítés első két üteme.

Az önkormányzat tervei szerint a jelenlegi elhanyagolt füves-fás zöldterület helyett létrehoznak egy olyan parkot, aminek fő eleme, hogy az iskola központi bejárata váljon újra az intézmény főbejáratává és a lakosság mellett az intézmény is használni tudja a területet, valamint a gyerekekre várakozó szülők számára is kulturált körülményeket biztosítson.

Ennek érdekében fejlesztenék és szélesítenék az iskola előtt húzódó sétányt, valamint kicserélnék a közvilágítási lámpákat is. A főbejárat elé egy térköves fogadótér kerül majd, különböző ülőfelületekkel. A sétány mellett padok és sakkasztalok kapnak helyet. Az iskola bejáratának közelébe kerülnek a kerékpártárolók is. A burkolt felületek, sétányok szélén évelő növényágyásokat alakítanak ki. A tervek szerint a meglévő fák egy részét áttelepítik, illetve cserélik. A füves terület is megújul, az út felől is lesz egy lezáró-elválasztó növénysáv a látvány mellett biztonsági okokból is. A zöldterület fejlesztésen túl megvalósul a terület határán húzódó kavicsos parkoló aszfaltozása is.

A kertépítési munkákat három ütemre bontották. Első körben a meglévő facsemeték átültetése, a tervezett parkoló mellett, illetve a parkban növényágyások kialakítása, a fák elültetése történik majd. Második ütemben az iskola előtti sétány, valamint az ehhez kapcsolódó egyéb burkolatok kialakítása, berendezési tárgyak elhelyezése (kerékpártárolók, padok, hulladékgyűjtők, ülőkavicsok, sakkasztalok, forgó székek, kandeláberek) valósul meg. Harmadik ütemben pedig a parki sétány kialakítására, napágyak, forgószékek, hulladékgyűjtők, mászófal elhelyezésre kerül sor.

A tervek szerint az első két ütem még az idei évben elkészül.

Ez is érdekelhet...

Átadták a déli tehermentesítő utat

  Átadták pénteken a déli tehermentesítő utat Mosonmagyaróváron,