Fentről is figyelnek már a szabályszegőkre

Fentről is figyelnek már a szabályszegőkre

- Kategória: Hírek, Közélet

Mostantól rendszeresen már a levegőből is figyeli az önkormányzati rendészet a különböző szabályszegéseket Mosonmagyaróváron. Elsősorban az illegális hulladék lerakásokat szeretnék visszaszorítani ezzel a módszerrel.

Még korábban szerzett be a Mosonmagyaróvári Önkormányzati Rendészet egy nagyértékű drónt, hogy ezzel is hatékonyabbá tegyék a különböző szabályszegések felderítését a városban. Az eszközre professzionális kamerát is felszereltek, amivel rendkívül nagy felbontású felvételeket készíthetnek a különböző területekről. Mostantól  folyamatosan, napi szinten használják majd a drónt.

Amint azt dr. Gál Gellért, a rendészet vezetője portálunknak elmondta: egy jogszabály változás miatt eddig nem tudták használni ezt az eszközt, ugyanis engedélyhez kötötték, hogy belterületen repüljön és készítsen felvételeket a drón. Az előírt tanúsítványokat mostanra sikerült beszerezni. Ezzel együtt a rendészet két munkatársa is megszerezte az irányításhoz szükséges engedélyt és biztonságosan tudják működtetni a távirányítású repülő eszközt.

A vezető hozzátette: elsősorban az illegális hulladéklerakások feltérképezése és visszaszorítása érdekében vetik be a drónt. Sajnos folyamatosan sok feladatot adnak a rendészetnek belterületeken is az ilyen hulladék lerakások, mint ahogy nagy költséggel jár ezek felszámolása A Városüzemeltetőnek is. A nagy felbontású kamerának köszönhetően a magasból is kiválóan látszik az elkövetők arca és autójuk rendszáma is. Ráadásul az infrakamera még sötétben is képes használható felvételeket készíteni. Emellett az eszköz kiválóan alkalmazható a közterületen hagyott üzemképtelen gépjárművek feltérképezésére, illetve a közterület használati engedélyek ellenőrzésére is.

 

Ez is érdekelhet...

Bírálták, mégis megszavazták

Szabó Miklós: „Hatékonyan csak akkor tudunk dolgozni, ha