Megalakult a képviselő-testület

Megalakult a képviselő-testület

- Kategória: Hírek, Közélet

Alakuló ülését tartotta a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete szerdán a városháza dísztermében. A képviselők egyhangúlag választottak alpolgármestert is.

Az alakuló ülés kezdetén helyi választási bizottság elnöke, dr.Illés Tamás az önkormányzati választások eredményéről adott tájékoztatást, majd a polgármester és a képviselő-testület tagjainak eskütételére került sor.

Ezt követte az alpolgármester megválasztása. A polgármester előterjesztésében Balázs Endrét javasolta erre a posztra. Dr. Árvay István aggályát fejezte ki a jelölttel kapcsolatban. Szokatlannak tartotta, hogy csak az alakuló ülés kezdetén ismerik meg az alpolgármester-jelölt személyét. A felvetésre Balázs Endre részletesen bemutatkozott a testület előtt. Ezt követően dr. Árvay István elmondta: frakciójuk minden tagja megszavazza az alpolgármester személyét és polgármester, alpolgármester illetményéről szóló előterjesztéseket is. Azt kérte azonban, hogy legyen folyamatos egyeztetés a két oldal között a várost érintő kérdésekben. Végül egyhangú támogatással fogadta el a testület a napirendi javaslatokat.

Széles Sándor főispán is személyesen köszöntötte a képviselő-testületet és a köszönte meg a korábbi városvezetés munkáját.

A tanácskozás végén Szabó Miklós polgármester hangsúlyozta: nyitott, átlátható városvezetést szeretnének, ahol mindenkit meghallgatnak. Megőrzik a város sokszínűségét. Hozzátette: sok a feladat, nem megy minden azonnal, ezért számos ügyben a városlakók türelmét kérik.

A képviselő-testület összetétele: Balázs Endre (MPKE – Momentum – MSZP – MMN – LMP Zöldek), Szabó Miklós (MPKE – Momentum – MSZP – MMN – LMP Zöldek), Márkus János (MPKE – Momentum – MSZP – MMN – LMP Zöldek), dr. Iváncsics János (Fidesz-KDNP), Staár Katalin (Fidesz-KDNP), Szabados Tamás (Fidesz-KDNP), Darázs Norbert (MPKE – Momentum – MSZP – MMN – LMP Zöldek), Csorba Dezső (Fidesz-KDNP), dr. Frauhammer Csaba (Fidesz-KDNP), Kránitz László (Fidesz-KDNP); kompenzációs listán bejutott Lendvai László (MPKE – Momentum – MSZP – MMN – LMP Zöldek), Ábrahám Tivadar (MPKE – Momentum – MSZP – MMN – LMP Zöldek), dr. Árvay István (Fidesz-KDNP), Takács Miklós (Mi Hazánk).

Ez is érdekelhet...

Bírálták, mégis megszavazták

Szabó Miklós: „Hatékonyan csak akkor tudunk dolgozni, ha