Új bevásárlóközpont épül a város szélén

Új bevásárlóközpont épül a város szélén

- Kategória: Közélet

Végéhez közeledik Mosonmagyaróvár legújabb bevásárlóközpontja, a Galéria Center kivitelezése. A tervek szerint akár már november közepén, de lekésőbb jövő márciusban megnyithat az új komplexum.

„A város lakossága dinamikusan növekedett az elmúlt években és ez a fejlődés várhatóan az elkövetkezendő időszakban is hasonló mértékű lesz. Ezzel együtt a fogyasztás és az itt lakók igényei is folyamatosan emelkedtek. Ezért döntöttünk úgy, hogy átvesszük az akkor még csak terv szinten létezett új bevásárlóközpont megvalósítását.” – hangsúlyozza dr. Szeredi Ádám, az üzletközpont beruházója. Elmondta: hosszas tárgyalások eredményeként egyeztek meg a leendő bérlőkkel és indulhatott meg a kivitelezés. A mintegy 3 milliárd forintos beruházást saját forrásból, illetve hitelből, az OTP finanszírozásával valósítják meg. Az ötezer négyzetméteres üzletközpontban számos nemzetközileg ismert márka nyit majd üzletet. Így például a New Yorker, CCC, Pepco, Drogerie Markt, Fressnapf, Euronics, Budmil, de helyi vállalakozók is helyet kapnak a komplexumban, hiszen a Fülöp Optika is itt nyitja meg új üzletét, valamint a Kemencés Pizza és egy Orange Wash autómosó is helyet kap a parkolóban. Emellett folynak még a tárgyalások azzal kapcsolatban, hogy egy gyorsétterem-lánc is új üzletet nyisson a komplexumban.

Dr. Szeredi Ádám hozzátette: nagy hangsúlyút fektettek arra, hogy a kivitelezést lehetőség szerint teljes egészében helyi vállalkozások végezzék. Így például a Jáger Kft. a generál kivitelező és a Triberg végzi a parkoló építést. A kivitelezési munkálatok még folynak, szeretnék november közepén megnyitni a létesítményt. Amennyiben erre mégsem kerülhet sor, úgy legkésőbb jövő márciustól fogadja vásárlókat a Galéria Center.

Ez is érdekelhet...

Greiner Voluta Vízikarnevál: Sárkányhajó versenyek, sportesemények és koncertek két napon át

Idén ismét kétnapos lesz a Voulta Vízikarnevál, amit