Rangos elismerés a főorvosnak

Rangos elismerés a főorvosnak

- Kategória: Közélet

Rangos elismeréssel, Frank Kálmán emlékéremmel tüntette ki a Magyar Gyermekorvos Társaság dr. Keszei Károlyt, a mosonmagyaróvári Karolina Kórház gyermekosztályának nyugalmazott főorvosát. A kitüntetett kedden vette át az emlékérmet egy kisebb ünnepség keretében egykori kollégái társaságában.

A Magyar Gyermekorvos Társaság Északnyugat Magyarországi Területi Szervezete 2012-ben alapító elnökének tiszteletére Frank Kálmán emlékérmet alapított. A díjat gyermekorvoslás területén a magas szintű gyermekorvosi tudományos és gyakorlati tevékenység elismeréséül ítéli oda minden évben a szervezet. A társaság kuratóriuma idén dr. Keszei Károlyt, a Karolina Kórház gyermekosztályának nyugalmazott osztályvezető főorvosát tüntette ki az emlékéremmel.

Dr. Keszei Károly 1966-ben végzett a pécsi egyetemen, szakvizsgáig a veszprémi megyei kórházban dolgozott. 1974-ben került a mosonmagyaróvári Karolina Kórházba. Itt Frank Kálmánhoz hasonlóan, olyan helyen kellett megszerveznie a gyermek ellátást, ahol addig nem volt, hiszen a Karolina Kórháznak akkor nem működöt még gyermekosztálya. A méltatás során elhangzott: dr. Keszei Károly osztályalapító volt és iskolát teremtett. Lerakta azokat az alapokat, aminek köszönhetően a mai napig nagyon magas színvonalon működik a gyermekosztály és a gyermekgyógyászati alapellátás a kórházban. Harminchét éven keresztül vezette az osztályt, számos szakorvos, akik jelenleg is a város alap ellátásában dolgozik, tőle tanulták a szakmát. Azon orvosok közé tartozik, akik a magas színvonalú gyermek ellátásra tették fel az életüket.

A díj átadását követően dr. Keszei Károly elmondta: Frank Kálmán a magyar gyermekgyógyászat egyik kiemelkedő személyisége, akivel személyes ismeretsége még medikus korában kezdődött a szombathelyi kórházban és rengeteget tanult tőle. Hangsúlyozta: „ A mi munkánk igazi csapatmunka. Az osztály minden dolgozójának és más osztályok kollégáinak tudására is szükség van. Noha az orvosok irányítják a kórház szakmai munkáját, a nővérek nélkül ez nem sokat érne. Sajnos időnként erről hajlamosak vagyunk megfeledkezni.” – tette hozzá dr. Keszei Károly. A főorvos kiemelte: a díjak és elismerések mellett sokkal fontosabbnak tartja szakmai munkája elismeréseként, hogy közreműködésével létrejöhetett a kórházban egy máig színvonalasan és stabilan működő gyermekosztály, illetve gyermekgyógyászati alapellátás a térségben.

Ez is érdekelhet...

Greiner Voluta Vízikarnevál: Sárkányhajó versenyek, sportesemények és koncertek két napon át

Idén ismét kétnapos lesz a Voulta Vízikarnevál, amit