Ötven százalékos megtakarítás várható

Ötven százalékos megtakarítás várható

- Kategória: Közélet

Az elmúlt időszakban több oktatási intézmény energetikai felújítása fejeződött be európai uniós források igénybevételével. E sorozatból az utolsó állomás  a Haller János Általános, Szakközép- és Szakiskola Mosonvár utcai épületeinek energetikai felújítása.

Mint ismeretes, mindkét épületrészen elöregedett volt a vakolat, több helyen mállott, a külső falak szigeteletlenek voltak és nem elégítették ki a jelenleg érvényben lévő hőtechnikai előírásokat. Teljes mértékben uniós forrásból került sor a külső homlokzati hőszigetelésre, a külső nyílászárók cseréjére és az épületgépészeti rendszer korszerűsítésére.

A projekt elsődleges célja a fűtési költség csökkentése, a hatékonyabb üzemeltetés feltételeinek megteremtése volt, hiszen az épület fenntartása jelentős energiafelhasználással járt, ami a mai energiaárak tekintetében hatalmas feladatot rótt a város önkormányzatára. Az épületenergetikai rendszerek korszerűsítésének köszönhetően faapríték tüzelésű kondenzációs gázkazánt helyeztek üzembe, s a helyiségekben termosztatikus szelepek segítségével szabályozzák a hőfokot.

Dr. Árvay István polgármester megerősítette, a megtakarításnak a majdani üzemeltetésben vissza kell köszönnie.

A városvezető hangsúlyozta, tudja, hogy a Haller-iskolában sok minden – ami e projekt keretein belül nem oldódhatott meg – kimaradt. De a munkát a szeretnék folytatni, s azon lesz az önkormányzat, hogy a létesítmény teljes egészében felújított legyen. Mint mondta: – Féltve figyeljük az iskola sorsát, a városrészben és a szakképzésben levő helyét és szerepét egyaránt. A projekt teljes bekerülési költsége 207.522.631 Ft volt.

2015/3

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint