Önkormányzati rendőrséget szeretnének

Önkormányzati rendőrséget szeretnének

- Kategória: Közélet

Az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek tevékenységéről, valamint egyes törvényeknek az iskolakerülés elleni fellépést biztosító módosításáról szóló törvény lehetőséget biztosít az önkormányzatok számára, hogy önkormányzati rendészeti szervet hozzon létre. Ehhez szükséges a képviselő-testület és a területe szerint illetékes megyei rendőr-főkapitányság között létrejött írásbeli együttműködési megállapodás. A megállapodás alapján a rendészeti szerv tevékenységének szakmai felügyeletét látja el.

Mosonmagyaróváron jelenleg is működik közterület-felügyelet négyfős létszámmal,  a polgármesteri hivatal szervezeti keretei között.

A közterületi rendezettség, tisztaság, élhető környezeti rend védelme, a lakosságszolgálat, a település kiszolgálása és a város mindennapi életében megjelent új kihívások, megnövekedett migrációs hatások indokolttá teszik, hogy a közterület-felügyelet az eddigieknél bővebb feladat- és hatáskörrel, szélesebb eszközrendszerrel lássanak el rendészeti feladatokat. Mindezek alapján Mosonmagyaróvár érdekét szolgálná a rendészeti szerv felállítása, melynek alapját a jelenlegi közterület-felügyelet biztosítaná azzal, hogy mind képzettségében, mind képességében és technikai színvonala tekintetében fejlesztés szükséges.

A képviselő-testületet legutóbbi döntése nyomán elvi állásfoglalásával támogatja a rendészeti szerv létrehozását és a szükséges előkészítő munka megkezdését.

2015/4

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint