Német országismereti verseny a Fekete-iskolában

Német országismereti verseny a Fekete-iskolában

- Kategória: Közélet

Az idegen nyelv tagozatos iskola immár 17. alkalommal szervezte meg megyei szintű német országismereti csapatversenyét. Vidám, interaktív, kompetencia alapú feladatokkal várták a diákokat. Öt intézmény 23 csapata közel 70 tanulóval vetélkedett 2015. febrár 26-án az intézményben. A verseny egyik célja, hogy az iskola megteremtse annak lehetőségét, hogy a diákok a tanóra keretein kívül is találkozzanak és foglalkozzanak az idegen nyelvvel. A másik cél, hogy a Nemzeti Alaptantervbe beépített civilizációs tudnivalókat játékos formában, versenyszerűen bemutathassák a tanulók és értékelésre kerüljenek.

Az 5. évfolyamon az első helyezett csapat a győri Audi Hungaria Óvoda Általános Iskola és Gimnázium tanulói lettek: Finta Patrik, Főző Marcell és Kelemen Melani. Felkészítő tanár: Batki Erika. Második helyezett a Bolyai-iskola, a harmadik pedig az Audi-iskola csapata lett. Különdíjas az Audi-iskola tanulója, Főző Marcell lett.

A 6. évfolyamon a mosonmagyaróvári Móra-iskola csapata végzett az első helyen. Csapattagok: Megyeri Hanna, Nagy Gréta, Czencz Lili. Felkészítő tanár: Sándor Gabriella. Második és harmadik helyen az Audi-iskola csapatai végeztek. Egyéni különdíjat a bolyais Végvári Izabella kapott.

A hetedikesek között az Audi-iskola csapata volt a legeredményesebb: Rumbach Réka, Rozman Zsófia, Szalay Benita, aki egyben egyéni különdíjas is lett. Felkészítő tanár: Balsay Judit. Második és harmadik helyen a Móra-iskola csapatai végeztek.

A 8. évfolyamon is az Audi-iskola csapata nyert. Tagok: Faggyas Bálint, Hidi Kata, Szujó Szonja, felkészítő tanár: Németh Ferencné. Második az Audi-iskola csapata, harmadik a Fekete-iskola csapata lett. Az egyéni különdíjat Landi Márk, a Fekete István Általános Iskola tanulója kapta.

2015/5

Ez is érdekelhet...

Greiner Voluta Vízikarnevál: Sárkányhajó versenyek, sportesemények és koncertek két napon át

Idén ismét kétnapos lesz a Voulta Vízikarnevál, amit