Ne hagyjuk őrizetlenül értékeinket! – Biztonságban az ünnepek alatt is

Ne hagyjuk őrizetlenül értékeinket! – Biztonságban az ünnepek alatt is

- Kategória: Közélet

A közelgő Mindenszentek és halottak napja alkalmából sokan látogatják meg a temetőket, hogy megemlékezzenek elhunyt szeretteikről. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai – az önkormányzati rendészettel és a helyi polgárőrséggel közösen – kiemelt figyelmet fordítanak a megemlékezés nyugalmát veszélyeztető bűncselekmények megelőzésére. A fokozott rendőri jelenlét mellett számos jótanáccsal is szolgálnak a temetőbe látogatók számára.

Közeleg a Mindenszentek és a halottak napja, ebben az időszakban sokan felkeresik elhunyt szeretteik sírjait. Ám miközben a temetőkben szeretteinkre, ismerőseinkre emlékezünk, veszélybe kerülhetnek felügyelet nélkül hagyott értékeink. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság állománya a polgárőrökkel és a városi rendészekkel együttműködve biztosítják a temetők környezetét, azért, hogy mindenki megemlékezése zavartalan maradhasson. – mondta el portálunknak Pingicer Zsuzsanna őrnagy, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. A bűncselekmények, baleset megelőzése érdekében néhány fontos dologra hívja fel a figyelmet a szakember.
A parkolóban hagyott járművekben ne hagyják értéktárgyaikat (telefon, táska, kabát). A személygépkocsi nem biztonságos tárolóeszköz. Gépkocsijukat, kerékpárjukat mindig biztonságosan zárják le. Csak annyi pénzt vigyenek magukkal, amennyire feltétlenül szükségük van és sose hagyják őrizetlenül táskáikat, még a legrövidebb időre sem. A magára hagyott érték vonzó lehet az alkalmi tolvajok számára, sajnos több esetben fordult elő ilyen jellegű lopás az elmúlt években.

Fontos továbbá, hogy okmányaikat, telefonjukat, pénztárcájukat mindig ruházatuk belső zsebeiben tartsák. Különösen figyeljenek erre, amikor tömegközlekedési eszközön utaznak. Fokozottan figyeljenek értékeikre, ha tömegben tartózkodnak.
Amennyiben lehetséges ne egyedül menjenek a sírkertbe. Továbbá kérjék meg megbízható szomszédjukat, vagy családtagjukat, hogy amíg távol vannak, figyeljenek az ingatlanukra és ezt tegyék meg önök is viszonzásul.
Az őrnagy hozzátette: az értékek biztonsága mellett a balesetek megelőzése is fontos. Ebben az időszakban ugyanis lényeges mértékben megnő a gépjármű forgalom a temetők környékén. Éppen ezét fokozottan ügyeljen mindenki a KRESZ szabályainak betartására és készüljön fel a megnövekedett gépjármű- és gyalogos forgalomra.

Ez is érdekelhet...

Szabó Miklóst választották polgármesternek

A vasárnapi önkormányzati választáson a polgármesterjelöltek közül Szabó