Mozzarella Magyaróvárról a pizzára 

Mozzarella Magyaróvárról a pizzára 

- Kategória: Közélet

Látványos beruházás az Óvártej Zrt-nél

 

Naponta akár 240 ezer pizzára elegendő mozzarellát is képes előállítani a mosonmagyaróvári Óvártej Zrt. 20 tonnás kapacitású, nemrégiben megújult gyártósora – amelyet ünnepélyes körülmények között helyeztek üzembe a minap. Az indítógombot dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára nyomta meg népes közönség előtt. Az államtitkár felidézte a múltat, arról is beszélt, hogy a agráregyetem és a tejüzem sorsa, az óvári sajtgyártás az elmúlt évszázadban összekapcsolódott, s örömét fejezte ki afölött, hogy a gyár olasz tulajdonosa szívén viseli az üzem sorsát, sikerese jövőt szán neki. Bejelentette, 2016-ban a tejágazat összességében mintegy 43 milliárd forintos támogatásban részesül. Ez 20 milliárd forinttal több, mint 2010-ben.

Az avatón jelen volt és köszöntő beszédet mondott dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere, s ott voltak a város jelentős cégvezetői, tejbeszállítói.

Az 1903-ban a legendás Újhelyi Imre által Magyar Királyi Tejgazdasági Állomás néven alapított sajtgyár két éve került a Valcolate családi cég tulajdonába. Olaszország Emilia-Romagna tartományában található sajtkonzorcium tagjaként az Óvártej stratégiai célja az Alpokalja piacainak meghódítása.

A hazai és a környező országok sajtkínálatának bővítését az olasz tulajdonosok magyar tejből és a magyarországi munkaerő megtartásával valósítják meg.

– A tulajdonosváltás után 100 feletti dolgozó állását megtartottuk, a beszállítóinknak pontosan fizetünk, bizalmi hálót építettünk ki – vallja Carlo Volpe, az Óvártej Zrt. ügyvezető igazgatója. Az Óvártej Zrt. az elmúlt 2 évben arra törekedett, hogy saját forrásból finanszírozott beruházásokkal melyek elérik az 500 millió forintot, egy modern, technológiailag fejlett és fiatalos céget hozzon létre. A tradicionális magyar sajtkülönlegességek mellett, az üzleti cél az olasz sajtok és receptúrák, mint a mozzarella és a stracchino vagy akár a provoletta meghonosítása a hazai piacon.

átadás

 2015/11

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti