Megyei elismerések

Megyei elismerések

- Kategória: Közélet

A Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díjak ünnepélyes átadására került sor június 11-én Győrben a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat tanácstermében. A díjazottak között mosonmagyaróvári és térségi elismertek is szerepeltek. A Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díjat  Közoktatási Tagozatban Vargáné Éder Etelka, az Éltes Mátyás Éltes Mátyás Általános Iskola, Óvoda, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola igazgatója kapta, a Környezetvédelmi (Természetvédelmi) Tagozatban Kosár Tibor, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. ügyvezető igazgatója, a Védelmi és Rendészeti Tagozatban Nyitrai József védelmi és közbiztonsági tanácsnok lett a díjazott. A Sport Tagozatban Mecsér alpolgármestere, Dániel Csaba kapott díjat. Az ünnepelteket dr. Pető Péter, a közgyűlés alelnöke köszöntötte, a díjakat Németh Zoltán elnök adta át.

Vargáné Éder Etelka elhivatottságának köszönhetően az iskola egységes gyógypedagógiai módszertani intézménnyé vált. Belföldi műhelymunkák aktív közreműködője, emellett intenzív külföldi szakmai kapcsolatokat is ápol. Munkássága fontos része annak szemléletváltásnak, mely a fogyatékkal élő gyermekek elfogadását, beilleszkedésük segítését érinti. Kosár Tibor rendszeres résztvevője a környezettudatos szemléletformálási akcióknak, segíti a közoktatási intézmények ilyen irányú programjait. A civil szervezetekkel rendszeresen együttműködik, tagja a Szigetközi Természetvédelmi Egyesületnek. A díjjal járó pénzjutalmat Kosár Tibor a Mosonmagyaróvári Nagycsaládosok Életfa Egyesülete javára ajánlotta fel.

Nyitrai József munkája nyomán sikerült a város védelmi helyzetét nagymértékben javítani, a bevezető utak virtuális kapukkal történő kiépítésével, több térfigyelő kamera elhelyezésével.

Dániel Csaba az egészséges életmód, a mozgás ügyének nagy figyelmet szentel, és a megvalósításhoz szükséges feltételek megteremtésében is nagy szerepet vállal. Közéleti tevékenysége miatt is köztiszteletnek örvend a faluban.

2015/11

 

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint