Megújult a Flesch Központ

Megújult a Flesch Központ

- Kategória: Közélet

Január 2-án vette birtokba a nagyközönség a felújított Flesch Károly Kulturális Központot. Mint előző számunkban írtuk, az építmény 614 millió forintból újult meg, s többfunkciós közösségi térré alakult át.

A felújítás mintegy ötven helyiség átalakítását is tartalmazza, s s lehetővé tett nyolcvan millió forintnyi eszközfejlesztést is. A színházterem hang-, fény-és színpadtechnikája is megújult.

Január elő szombatján a zsúfolásig megtelt színházteremben köszöntötték a nagyközönséget, ahol újévi koncertet adott a Győri Filharmonikus Zenekar.

A projekt lebonyolításáról Csiszár Péter üv. igazgató beszélt, s mindenek előtt a rövid idő ellenére elvégzett hatalmas munkát, s az összefogást emelte ki Elmondása szerint sehol nem sikerült két hónap alatt elvégezni ezt a munkát, amit most Mosonmagyaróváron.

Dr. Árvay István polgármester a közös munka sikerének értékelte a beruházás megvalósulását, s megköszönte dr. Nagy István, országgyűlési képviselő, államtitkár a projekt sikerében nyújtott segítségét.

árvay

Dr. Nagy István a jövőt is említve elmondta, ezután az építmény tartalommal való megtöltése kell, hogy következzen, s szerinte a kultúra teszi teljessé egy város életét.

A est protokolláris része után a zenéé volt a szó, a Győri Filharmonikus Zenekar újévi koncerttel köszöntötte Mosonmagyaróvárt.

Ezt követően a közönség bejárhatta a Flesch Központ megújult tereit, s birtokba vehette az építményt.

2016/1

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti