Kossuthosok Pozsonyban

Kossuthosok Pozsonyban

- Kategória: Közélet

A Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium 7. BC osztálya Némethné Kovács Irén osztályfőnök vezetésével kirándulást tett Pozsonyba, ahol testvériskolájuk, a Duna utcai Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium 8. osztálya fogadta őket. Az utazás sikeres pályázat eredményeként, a Rákóczi Szövetség Március 15-i diákutaztatási programjának támogatásával valósult meg. A történésekről Póczik Veronika 7. B osztályos tanuló készített összefoglalót.

„Első programunk a pozsonyi vár volt, majd elmentünk az iskolába, ahol nagyon kedvesen fogadtak bennünket. Innen vegyes csapatokat alkotva indultunk várost nézni.

Délben együtt ebédeltünk új barátainkkal, utána Kossuth Lajos életéről és Pozsonyról szóló vetélkedőn vettünk részt. A csapatok elszavalták a Szózat egy-egy versszakát és közösen elénekeltük a Kossuth-nótát. A sportprogramon a lányok zum­báztak és kosárlabdáztak, a fiúk természetesen fociztak. Uzsonna után kihirdették a vetélkedő eredményét, és röviden összefoglaltuk, mit tudtunk meg egymásról.

Az ezt követő szabad programra több pozsonyi diák is velünk tartott, így tovább folytattuk a beszélgetést. Nagyon örülnék, ha a pozsonyi diákok is eljönnének Mosonmagyaróvárra, és mi is mutathatnánk nekik érdekes dolgokat.

Ez a kirándulás mindannyiunk számára sokáig emlékezetes marad.”

Póczik Veronika, 7. B osztály

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint