Jó a vízminőség, három helyen is fürdőzhetünk Mosonmagyaróváron

Jó a vízminőség, három helyen is fürdőzhetünk Mosonmagyaróváron

- Kategória: Hírek, Közélet

A hétvégére igazi strandidőt jósoltak a meteorológusok. Mosonmagyaróváron három helyen is megnyíltak a szabadstrandok.

Amint azt Kosár Tibor, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. ügyvezetője portálunk érdeklődésére elmondta: Mosonmagyaróváron három szabadvízi fürdőhely van, a Mosoni-Dunán Mosonban a Bicónál, illetve az Itatónál, valamint a Báger-tónál. Az idei évben a jelen állás szerint ezek mindegyikén hivatalosan kijelölt szabad strand működik. A megfelelő vízminőség ugyanis lehetővé tette, hogy mindhárom helyszínen megnyissák a strandot a fürdőzők előtt.

A szabad strandok mindegyikénél bójákkal jelölték ki azt a vízfelületet, ahol biztonságosan lehet fürdőzni. Az Itatónál vízimentő is figyeli a rendet, a strand befogadó létszáma alapján ugyanis csak ezen a helyen szükséges az úszómester biztosítása.

Az ügyvezető hozzátette: mindhárom szabad strandon történtek fejlesztések az elmúlt időszakban. A Báger-tó mellett új játszóteret, fitnesz parkot és futópályát alakítottak ki. A mosoni szabad strandnál még jelenleg is folyik egy nagyszabású fejlesztés, amit részben pályázati támogatásból, részben pedig önkormányzati forrásból valósítanak meg. A fejlesztésnek köszönhetően a sokak által Biczó-ként ismert szabad strand területét modernizálják, a mozgásában korlátozott lakosok és a családok számára is komfortosabbá, akadálymentesen megközelíthetővé teszik. A meglévő öltözőkabinokat és beltéri öltözőket, vizesblokkokat családbarát szempontok figyelembe vételével korszerűsítik és egy új baba-mama szobát is kialakítanak. A beruházás során felújítják a meglévő úszóműveket, kültéri zuhanyzók is. A szabadstrand területére esztétikus utcabútorokat, kültéri elemeket telepítenek. Emellett több helyen tájékoztató táblát, árnyékolót, napvitorlát helyeznek el. Füvesítéssel, növények újratelepítésével, virágosítással teszik még vonzóbbá a város egyik legkedveltebb szabadtéri szabadidős és közösségi pihenőhelyét.

Történek fejlesztések az Itató szabad strandnál is. Ám a közeljövőben tervben van további beruházás a területen, ahol egyebek mellett egy új illemhelyet is kialakítanának.

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint